Hírek

2017.04.11. 20:20

Jó a kórháznak és jó a betegeknek - fejlesztések a Fejér Megyei Szent György Oktató Kórházban

Székesfehérvár - Összesen 19 korszerű géppel, hozzá még egy lézerkészülékkel bővült a Fejér Megyei Szent György Oktató Kórház fizikoterápiás részlege.

Szabó Zoltán

Az új eszközöket az Alcoa Alapítvány 45 ezer dolláros, átszámítva 12 millió forintos támogatásának köszönhetően szerezték be. A tegnapi hivatalos átadáson ott volt Katus István, az Arconic-Köfém Kft. vezérigazgatója, Horváth Tamás, a cég vezérigazgató helyettese és Csernavölgyi István, a Szent György kórház igazgatója. A főigazgató köszönetét fejezte ki a cég ismételt támogatásáért. Azt, hogy mindez mit jelent az ott dolgozóknak és persze a betegeknek, arról Pulai Judit osztályvezető főorvos beszélt. Mint mondta, az orvosi berendezések több mint 90 százaléka már több mint 30 éves, sőt többségük már a 40 esztendőt is „betöltötte".

Elöl Pulai Judit, Katus István és Csernavölgyi István
Fotó: Simon Erika

Az elöregedett gépekkel nehéz volt a gyógyítás, a rehabilitáció. Ehhez tudni kell, hogy 2016-ban közel 165 ezer beteget láttak el, az elvégzett kezelések száma csaknem 800 ezer volt. Az új eszközök óriási előrelépést jelentenek, ezek és a nagyobb szakképzettség révén Fehérvár és Fejér megye mozgásszervi betegeinek ellátása gördülékenyebbé, magasabb színvonalúvá válik. A kezelések kevésbé fájdalmasak, a betegek munkaképessége a megfelelő rehabilitációt követően emelkedik, a táppénzes napok száma csökken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!