Hírek

2017.04.25. 14:32

Felrobbanó, kigyulladó elektromos eszközök - Mit tehetünk ellene?

Nemrég Dunaújvárosban, egy férfi kezében robbant fel egy mobiltelefon. Adott a kérdés: mit tehetünk elektromos eszközeink – és a magunk – védelmében?

FMH-információ

A családi házában tartózkodott az a férfi, akinek használat közben felrobbant a kezében tartott mobiltelefon április 19-én. Az eset következtében a helyiségben lévő szőnyeg is kigyulladt, melyet a lakók a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eloltottak. A telefont még időben eldobta a használója, ezért csak könnyű sérülést szenvedett – tájékoztatta lapunkat a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az eset kapcsán adott a kérdés: mit tehetünk annak érdekében, hogy az eszközeinket – legyen az egy mobiltelefon, televízió vagy számítógép – biztonságosan használjuk?

 

– Azt, hogy mitől robban fel vagy gyullad ki egy telefon, sok dolog befolyásolhatja: egy hibás akkumulátor, de széria- és tartozékhiba is probléma lehet – mondja Ludman Gábor, az egyik székesfehérvári telefonbolt tulajdonosa.

 

Eszközeink védelméről, karbantartásáról bővebben a szerdai Fejér Megyei Hírlapban olvashatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!