Hírek

2017.03.28. 10:05

Pro Urbe Martonvásár díjat kapott Lengyel Attila

Martonvásár – A frissen alapított Pro Urbe Martonvásár városáért-díjat elsőként Lengyel Attila helyi lakos, vegyipari mérnök-közgazdász kapta. A Hungrana szeszipari cég vezetőjeként adományozott társasági adóval tette lehetővé a sportlétesítmények elkészültét.

Zsohár Melinda

Lengyel Attila üzletember 2014-től három jelentős martonvásári sportberuházáshoz - a sportcsarnok, a labdarúgó központ és a nagyméretű műfüves pálya – járult hozzá a szabadegyházi Hungrana Kft. társasági adó (tao) felajánlása révén.

Összesen több mint 750 millió forintot adományozott ügyvezető igazgatóként a városnak, ahol családjával él. Martonvásár ünnepi testületi ülés keretében mondott hivatalosan is köszönetet polgárának, s új díjat alapított Pro Urbe Martonvásárért címen. Az ebben a formában elsőként átadott elismeréssel köszönte meg a testület a helyi sportélet fellendítéséhez nyújtott hathatós anyagi segítséget.

A Pro Urbe - Martonvásár Városáért kitüntető címet első ízben  Lengyel Attila vette át Szabó Tibor polgármestertől
Fotó: Nagy Árpád

A kitüntetett mérnök a Molnál alapozta meg szakmai hírnevét, 2004-től a szabadegyházi Hungrana szeszipari és kukoricafeldolgozó vállalat vezetésével kiteljesítvén azt. A Fejér megyei cég Európa vezető izocukorgyártója lett, megháromszorozódott a gyár kapacitása. Lengyel Attila a manapság ritka polihisztorok közé tartozik, kenyérkereső munkája, innovatív gondolkodása mellett számos dologban aktívan tevékenykedik. Történelmi regényt ír (álnéven), mesterien főz, borászkodik, s több sportágban jeleskedik. A martonvásári öregfiúkkal futballozik, kézilabdázik, a szabadtéri sportoknak is hódol.

A tao-val Martonvásárnak kívánt segíteni, ahol a nehéz körülmények közepette is sportoltak sokan, gyerekek és felnőttek egyaránt. A sportberuházások révén ugyancsak megélénkült a helyi sportélet, s főként a sokat emlegetett közösségi vagy tömegsport, amelynek lényege nem a versenyzés, az eredmények, hanem az egészséges életmód kiteljesítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!