Hírek

2017.02.04. 19:53

Prémium sajtóbál a gyermekvédelmi központ tehetségeiért és egy székely iskoláért

Székesfehérvár – A megyei gyermekotthon tehetségeit és egy székely közösség iskolájának újjáépítését támogatta a negyedik Prémium sajtóbál.

S. Töttő Rita

Negyedik alkalommal rendezett a Pannon Lapok Társasága sajtóbált Székesfehérváron szombaton este a Hotel Magyar Királyban. A vendégeket ezúttal is igazi szépségek fogadták a patinás környezetben: a Fehérvár Szépe verseny résztvevői kínálták a  pezsgőt, később pedig a tombolát az est vendégeinek. A tavalyi verseny királynője, Dudás Patrícia pedig a háziasszonyi teendőket látta el az est folyamán, aki  Elekes Andrással, a bál házigazdájával együtt külön is köszöntötte a város és a megye elöljáróit.

Spányi Antal megyés püspök e szavakkal csatlakozott a megnyitóhoz:

– A sajtóbál különleges alkalom. De nem csak azért vagyunk itt, hogy jól érezzük magunkat, hogy személyes kapcsolatainkat erősítsük, és a kötelékek által tudjunk jobban együttműködni egy nagyobb közösség javára, hanem azért is, hogy próbáljunk meg jót tenni. Mert van lehetőségünk, szükségünk, mert aki tud jót tenni, annak jó lesz a szíve, vidám lesz, reményteli lesz. Szívből kívánom, legyen ilyen vidám ez a mai este is és érezze mindenki a jó tett örömét is.

 

Cser-Palkovics András polgármester a nyilvánosság erejének fontosságát hangsúlyozta a sajtóbálon:

– Alig 24 órája közel 300 fiatal vacsorázott itt, hiszen városunkban  ülésezik az országos diákparlament. A nyilvánosság adta keretek között, lehetőségként megragadva azt, mutatják meg, milyen problémák, kérdések foglalkoztatják őket. Azt mondjuk, hogy a demokrácia érték, de ezeknek a fiataloknak tudniuk kell, hogy a nyilvánosság is nagy érték. Nem tudjuk,   mire ők felnőnek, mit jelent majd a nyilvánosság, de  hogy a demokrácia  ellenőrző erejeként akkor is fontos szerepet kell, hogy betöltsön, biztos – fejezte ki reményét a polgármester, s hozzátette: –  Bízom benne, hogy ez a nyilvánosság adott, és őrizzük, mert érték – majd pedig minden szerkesztőségnek megköszönte a munkát.

Kázmér Judit, a  PLT ügyvezető igazgatója szórakoztató táncos estét kívánva a bál társadalmi szerepét hangsúlyozta: – A bál ma is összehoz embereket, jó alkalom a kapcsolatépítésre –  ezért is tartottuk fontosnak újraéleszteni a sajtóbál hagyományát. A Fejér Megyei Hírlap és a Prémium magazin is ezt a célt szolgálják. Büszkék vagyunk rá, hogy sikerült új hagyományt teremtenünk – hangsúlyozta az ügyvezető, majd pedig kiemelte: idén a  Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ fiatal tehetségeit és Kommandót, egy magyar lakta  kis székely települést  támogat a bál.

Deresné Tanárki Mária, a 830 megyei gyermeket gondozó gyermekvédelmi központ vezetője e szavakkal köszönte meg a támogatást Elekes Andrásnak: „nagyon jók ezek a célok, mert egyrészt olyanok a kedvezményezettek, akik itt vannak, de nem kellene, hogy  itt legyenek, másrészt olyanok, akik itt kéne legyenek, de sajnos már rég nincsenek itt..." A bál, illetve támogatói  ezúttal öt tehetséges fiatal boldogulásához járultak hozzá: nyelvtanfolyammal, szakmai eszközzel, programmal, hangszerrel.

Ezt követően pedig arról esett só, hogyan került az először kiválasztott Atya település villám sújtotta templomának támogatása Kommandó iskolájához, amely szintén tűzvész következtében szorult felújításra.

Fülöp László, a település képviseletében köszönte meg a támogatást a bálozóknak, s elmondta, hamarosan sor kerül az iskola felújítására.

Ezt követően pedig jöhetett a bál szórakoztató része: a kellemes vacsora, jó borok a Lics, a Geszler és az L. Simon pincészettől, Pataki Attila móri pálinkafőző itala, valamint a zenei műsor. Fellépett többek közt a 2015-ös Fehérvár Hangja  közönségdíjasa, Zsigmond Lala, majd pedig táncosok,  showband műsor, casino, karikaturista és  jósnő gondoskodott a báli hangulatról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!