Hírek

2017.02.07. 18:45

Aluljáró: nem beázás, csak pára!

Fehérvár-Budapest - Amint arról beszámoltunk, a székesfehérvári vasútállomás új aluljárójának plafonján sok-sok vízcsepp jelent meg a napokban.

Házi Péter

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-től megtudtuk, a hétfői helyszíni ellenőrzés során a mérnök megállapította, hogy nem történt beázás. A vizesedés oka az extrém hőmérséklet ingadozás miatt keletkezett páralecsapódás.

A NIF ZRt. közleménye szerint a múlt héten történt hirtelen felmelegedés (20 fokos melegedés) okozta a nagy mennyiségű páralecsapódást a hideg aluljáró burkolatán.

Földi Judit és Márton Roland sajtótájékoztatót tartott az állapotokról
Fotó: Koppán Viktor

A hideg felületen a meleg levegő lecsapódott, és a nagy hőmérséklet különbség miatt a meleg levegőben lévő víz kicsapódott. Ugyanakkor a NIF Zrt. felszólította a kivitelezést végző SDD Konzorciumot, hogy a hétfői napon történt mérnöki bejárást követően fellelt kisebb hibákat - amint a munkálatok elvégzését az időjárás lehetővé teszi -, haladéktalanul javítsa ki.

Az ügy kapcsán kedden délelőtt közös sajtótájékoztatót tartott a vasútállomás aluljárójában Földi Judit (DK) és Márton Roland (MSZP). Mind a ketten elmondták, véleményük szerintük beázás történt, a kivitelező rosszul végezte el a munkáját. Az ellenzéki politikusok elmondták, amikor a panaszáradatok után kimentek a helyszínre, ők is látták, a mennyezet bevizesedett, a falakon pedig csordogált a víz.

Úgy vélik, több helyen jól kivehető, hogy a fugára nem maradt pénz abból a 40 milliárd forintból, amit a kivitelezésre költöttek. Így arra szólították fel az SDD Konzorciumot, hogy újítsák fel normálisan az állomást, méghozzá azonnal, mert szerintük ha ezek az állapotok fennmaradnak, megindul a penészesedés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!