Hírek

2017.02.08. 17:15

Már nem biztonságos a jég

Dinnyés - Mintegy egy hete lejártak a múlt évi területi engedélyek és állami horgászjegyek: ideje újat váltani a horgászoknak.

Lovász Lilla

A csukafogási tilalom miatt múlt szerdától a sügér és a süllő volt a horgászok körében legkeresettebb ragadozó hal, ám a változékony idő változékony fogásokat is eredményezett.

Csukafogási tilalom: Kovács György velencei horgász egy formás süllőt fogott a lékből
Fotó: Lovász Lilla

- Az enyhülés és esőzés hatására meggyengülő, vizessé váló jég nem kedvezett a lékhorgászat kedvelőinek. A kitartóbbaknak sikerült azért néhány süllőt horogra csalni, de egyre inkább csak a part közelében, kikötőkben vágott lékekben tehették mindezt - számolt be tapasztalatairól Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. Ugyanakkor mára a felmelegedés miatt a jég nem biztonságos, több helyen olvadásnak indult, ezért a horgászat megkezdése előtt ajánlatos tájékozódni az aktuális állapotokról.

A szakember felhívta a figyelmet, hogy a 2016. évi területi engedélyek, valamint állami jegyek érvényessége január 31-én lejárt, így, aki horgászni szeretne, annak újat kell váltania.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!