Hírek

2017.01.03. 14:35

Kiknek kell fizetni az újonnan bevont fizetős szakaszokon?

Ahogy azt megírtuk, új szakaszok kerültek be Fejér megyében is a fizetős utak közé. De most pontosítunk: a díjkötelezettség a teherautókra vonatkozik!

S. Töttő Rita

Január elsejével díjkötelessé vált a 7-es és 8-as főút összekötő új szakasza, valamint a 801-es út egy része is, ám a fizetési kötelezettség csak a  3 és fél tonna feletti össztömegű tehergépjárműveket érinti!

A személygépjárművekre, valamint a  motorkerékpárokra, illetve a 3 és fél tonna alatti tehergépjárművekre  nem vonatkozik az újítás, tehát például, aki az új elkerülő útszakaszt szeretné használni ezekkel a járművekkel, továbbra is bátran megteheti azt ingyenesen.

A megtett úttal arányos e-matricás rendszert még 2013-ban vezették be, melynek lényege, hogy nem egységárat fizet a sofőr. A megtett úton kívül a díjfizetés mértéke függ az adott   út kategóriájától, továbbá a gépjármű kategóriájától, valamint annak  környezetvédelmi besorolásától is.

A díjak mértéke azonban nem változott, az ugyanannyi, mint korábban volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!