Hírek

2016.11.16. 19:05

Elment, pedig nagyon meg akart gyógyulni

Székesfehérvár – Egy izomsorvadással járó ritka autoimmun betegséggel küzdött a fehérvári Brechler Ottó, küzdelméről mi is többször írtunk. A fiatalember Mindenszentekkor elment, 31 évesen.

Kocsis Noémi

Ottó 2012-ben még családi vállalkozásban Németországban dolgozott villanyszerelőként, mikor fura gyengeséget észlelt a lábaiban. A kezdetben az orvosok előtt is ismeretlen, de a fiatalember szervezetét gyorsan leépítő kórt diagnosztizálták ALS-nek is, ám végül egy másik, hasonlóan ritka, de gyógyítható autoimmun betegséget állapítottak meg nála, amely során folyamatosan antitestek ostromolják az izmok mozgatóidegeit, leépítve azokat.

A felépülésében mindvégig hívő fiatalért sokan szorítottak és többször szerveztek a civilek különböző jótékonysági akciót: ezek között volt futóverseny Csákváron, süteményvásár, amelyre középiskolások szállították a finomságokat, de mások mellett Szilágyi Áron olimpiai bajnok vívó is figyelemmel kísérte Ottó küzdelmét, szeptember végén – karitatív tevékenységgel is foglalkozócég arcaként – éppen ő adta át a frissen elkészült, a kerekesszékes fiatalember mindennapjait megkönnyítő speciális fürdőszobát a Brechler-család otthonában.

Egy rövidebb kórházi kezelést követően a kitartó fiatal szervezete viszont feladta harcot, Ottó november 1-jén otthonában elhunyt.  Sok barátja és drukkolója szerdán délelőtt búcsúztatta a Béla úti temetőben. Egy alapítvány maradt utána, amely a hasonló sorsúak információs segítését tűzte ki céljául.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!