Hírek

2016.10.26. 13:07

Gondozzák az elhagyatott sírokat is

Beloiannisz - Azokat a sírokat tisztították meg és tették rendbe hétvégén az önkéntesek, melyekről már nincs ki gondoskodjon. Az önkéntes akciót három éve rendre megszervezik Beloianniszban halottak napja előtt.

Sebestyén Lilla

Papalexisz Kosztasz, a település polgármestere a kérésünkre elmondta, több olyan sír is van a temetőben, melyekről már nem tudnak gondoskodni a hozzátartozók - vagy azért, mert a család visszaköltözött Görögországba, vagy mert már valóban nem él egyetlen szerette sem az elhunytnak.

Ezért évente egy alkalommal, közel harminc önkéntessel kimennek a temetőbe, lemossák a sírköveket és kigyomlálják az elburjánzott növényzetet.    - Kis közösség a miénk, de összetartó. Tudjuk, hogy mekkora örömet okozunk ezzel, mindemellett az is jó érzés, hogy ápolt, rendezett a temetőnk - vélekedett a polgármester, azt is hozzátéve: Idén a közmunkásainkkal elvégzett munkának hála, csak a sírok rendbetételével kellett foglalkozni.

Fotó:  Papalexisz Kosztasz

Az önkéntes dolgozók a kemény munka után élvezettel falatoztak a megérdemelt zsíros kenyérből és kortyolták a teát, mellyel az önkormányzat vendégelte meg őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!