Hírek

2016.09.16. 11:22

Cicákat dobálnak be az udvarokba - egyiket kidobták, másiknak megölték az anyját

Kitehetné a „Megtelt” táblát a Fema Állatmentő Egyesület, ha volna hová. Az utóbbi időben rengeteg rossz körülmények közül való cica érkezett hozzájuk, akiknek ideiglenes vagy végleges befogadót keresnek.

S. Töttő Rita

Manapság újra dívik a régi szokás, azaz a nemkívánatos kiscicákat bedobálják vadidegen udvarokba, hátha a tulajdonos majd megoldja a kegyetlen gazdi helyett az elhelyezését. Így járt az oroszkék színű Szeli is, aki egy csodálatosan szép bundájú kislány. 

Az állatmentők szerint rettentő módon szereti az embereket, dorombol és természetesen kíváncsi mindenre,  ami körülötte történik. Gárdonyban vették át egy hölgytől, aki a kertjébe bedobva tálalta. A hölgy persze nagyon megijedt, mert mindkét szeme teljesen össze volt ragadva, macskanáthás volt szegény, azon kívül kicsi, pici vékony teste csak úgy remegett.

Szemi, a csodaszép oroszkék Fotó: Fema


– Már akkor dorombolt, ahogy átvettem és a kezembe fogtam. Bár semmit nem látott, de totál megbízott bennünk – árulta el Bíróné Edina, a Fema tagja a 12 hetes kiscicáról.

Szeli mellett saját otthonukban nevelgetnek még két másik kiscicát is, akik Vértesacsa határában voltak kidobva. Meg cumiznak, testüket több helyen beköpték a legyek. Amikor megtalálták őket, a sebeik tele voltak lárvákkal. Mára, köszönhetően a gondos ápolásnak, jobban vannak, pár hét múlva örökbe fogadhatók ők is.

Tróger, a gyönyörű fehér  kandúr Fotó: Fema


És ott van a nevéhez képest csodálatosan gyönyörű kiscica, Tróger is. A közel 10 hetes hófehér kandúr Mezőfalvairól kerültaz állatmentőkhöz. Anyukáját sajnos a szomszéd kutyák megölték, és mivel a gazdái nem tudták, hogyan hogy kell egy kis szoptatós cicát nevelni, ezért megkeresték a Femát, hogy segítsenek. Azonnal hazavitték őt.

A cumizó testvérkék egyike Fotó: Fema


– Az első két nap nagyon nehezen telt, sokat sírt, de szerencsére ügyesen cumizott és hamar nagy kandúr lett belőle – mondja Edina a gyönyörű, kék szemű, tömör, fehér bundájú cicusról. Akiről hamar kiderült, hogy imádja az embereket és mivel nagyon kézhez szokott, így csak benti tartásra alkalmas. Kinti cicának nem is adják oda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!