Hírek

2016.08.20. 17:35

Kamionhúzás és koffercipelés

IGAR - A nyolcadik utas: a kánikula. Önmagában is kihívás, de a próbázók tovább tetézik. Kamiont húznak, traktorgumit forgatnak és betonbőröndöt cipelnek. Önszántukból.

V. Varga József

A Sárosdi Bikák atyamestere, Juhász László kellően megfertőzte a környéket. Egyre-másra követik egymást Dél-Fejérben a strongman viadalok. Nemrégiben Igaron, a faluközpontban, a községháza előtti téren rendeztek erős-ember-versenyt.

- Induljon a banzáj! - vezényelte Laci, a szpíker, a kedvcsináló, a hangulatfelelős.

A monstrum kamiont hámmal és kötéllel is húzták a delikvensek

A csaknem 18 tonnás kamiont először hámot öltve, majd ülve, kötéllel húzták vagy 10 méteren keresztül a delikvensek. Csupán két dologra kell figyelni a fiúknak - magyarázta László. Csak induljon el! Csak ne álljon meg!

- Figyeljétek a srácot, vaságyastól van vagy 65 kiló! - tódította aztán a zöldbe öltözött hopmester. - Öcsém, ha ezt elhúzod, már a lányoknak is udvarolhatsz!

A fő szervező tisztét az igari Kövér József töltötte be, a bírói feladatokat pedig - mint számos alkalomml eddig - a sárosdi Boda Tibor látta el.

Pocsolyába léptem, sáros lett az új cipőm... A hangosból Takács Tamás blues-klasszikusa szólt, amikor a többi versenyszámok is elkezdődtek.

A háromszáz kilós traktorgumi forgatása emberpróbáló kihívás

Az egyes kategóriákban Zsetnyai Dávid (kamionhúzás hámmal), Bálint Levente (kamionhúzás kötéllel és gumiforgatás), Lángos József (koffercipelés) és Rompos István (egykezes, apolló, rönk) gyűjtötte be az első helyezést. Az összetettben a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokát az enyingi Lángos József foglalhatta el, megelőzve a mezőszilasi Rompos Istvánt és a seregélyesi Zsetnyai Dávidot. A gyerekek lájtosabb versenyében az igarvámi Puha Attila győzött, második lett az igari Kövér Gergő, harmadik a seregélyesi Zsetnyai Bence.

- Apám, megy, mint a rakéta! - biztatta Juhász Laci a versenyzőket. - Edzünk, mozgunk, a határainkat feszegetjük. Ami jólesik. Meg aztán jól buli!

Versenyen kívül a sárosdi Mészáros Dávid (profi viadalok fix szereplője) fél kézzel emelte a 300 kilós traktorgumit. Dávid, ha kedve tartja, foggal húzza a kamiont...

Címkék#igar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!