Hírek

2016.07.25. 13:36

Szakaszosan újítják a távhővezetéket, ezeken a helyeken lesz forgalomkorlátozás

Székesfehérvár – A Lövölde utcában lakóknak egy ideig el kell viselniük, hogy a szokásosnál kevesebb a parkoló a távhővezeték építése miatt. A nyáron több szakaszon zajlott, illetve kezdődik majd vezetékfelújítás.

Házi Péter

A nyár a távhővezeték felújítások ideje is, hiszen ilyenkor lehet úgy elvégezni a rekonstrukciót, hogy az a távfűtött épületekben élőknek a legkevesebb bosszúságot okozza. Problémát persze ilyenkor is jelentenek a különböző városrészekben zajló útfelbontások, elsősorban a parkolási nehézségek és a terelés miatt.

Amint érdeklődésünkre Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója elmondta, négy nagyobb szakasz esetében már befejeződtek a felújítások, illetve már az úthelyreállítások. Elkészült a Széchenyi és a Kaszap István utca közötti átkötő vezeték, ami növeli az üzembiztonságot azzal, hogy a két fő vezetéket összekötötték.

Fotó: Molnár Artúr

A Sarló utca 23. mellett a gerincvezetéket cserélték, itt folyamatban van a burkolat helyreállítása. A Munkácsy utcai távhővezeték technológiai szerelése ugyancsak elkészült, megkezdték a burkolat visszajavítását.  Mindezeken kívül a Vásárhelyi út 13. előtt építettek ki új távhővezetéket, itt ugyancsak a befejező munkák vannak hátra.  Jelenleg a Lövölde utcában, az egykori Széphő központtól a Gáz utca 12-ig dolgoznak,   itt komolyabb munkára, felbontásra kell számítani,  emiatt kevesebb a parkoló is.  (A Lövölde utcában a benzinkút és a gyorsétterem mellett egyébként sokáig fel volt bontva az aszfalt, itt azonban nem a Széphő, hanem a gázszolgáltató dolgozott.) Amint Szauter Ákos felhívta a figyelmet, az elöregedett vezetékek cseréje során hamarosan forgalomkorlátozásra kell számítani a Budai-Gáz utca kereszteződésében, itt halad ugyanis a 300 milliméteres gerincvezeték, amelynek cseréje  nem halogatható.

– Ez egy hosszabb munka lesz, ezért az egyes szakaszok előtt a forgalomkorlátozásokról, illetve az esetleges szolgáltatás-kimaradásokról értesíteni fogjuk a lakosságot. A tervek szerint, ha  az időjárás is kegyes lesz hozzánk, szeptember közepére befejezzük – tette hozzá a vezérigazgató.

Mindemellett zajlanak az erőművekben a tervszerű, megelőző karbantartások, illetve a hőközpontok felújítási munkái. Ez utóbbiból az idei évben tíz darabot  terveznek megcsinálni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!