Hírek

2016.07.08. 19:50

Öt civil szervezet együtt

Székesfehérvár - Többoldalú együttműködési megállapodást írt alá a város öt, Magyarország fegyveres védelméért elkötelezett civil szervezete.

Kocsis Noémi

A szerződésben részt vevő szervezetek célja az, hogy közös összefogással segítsék elő a honvédelem támogatását. Az együttműködés egyúttal megteremti a hosszú távú magas színvonalú közös tevékenység feltételeit - hangzott el az ünnepélyes esemény felvezetőjében.

Közösen tevékenykednek a katonai hagyományok ápolásában, közös programokat szerveznek Fotó: Molnár Artúr

Az aláíró szervezetek: a Honvéd Hagyomány-őrző Egyesület Fejér Megyei Szervezete, a Magyar Tartalékosok Szövetsége Fejér Megyei Szervezete, a Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület, a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesülete és a Történelmi Vitézi Rend Fejér Megyei Szervezete azt vállalják, hogy közösen tevékenykednek a katonai hagyományok ápolásában, közös eseményeket, programokat szerveznek, a hagyományokra támaszkodva részt vesznek a felnövekvő nemzedékek hazafiságra nevelésében. Mint Lévai Miklós nyugállományú ezredes, a HHE megyei tagozatelnöke, egyben az aláírás kezdeményezője, köszöntőjében elmondta, ők partnerséget ajánlanak fel, és ezt is kérik a tágabb értelemben érintett szervezetektől, a várostól. Utóbbi képviseletében Brájer Éva kulturális ügyekért felelős alpolgármester üdvözölte a kezdeményezést, kihangsúlyozva: Székesfehérvár ezáltal is bátran állíthatja majd magáról, hogy büszke katonaváros.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!