Hírek

2016.05.04. 17:14

Éljen a foltosboci leves! - megjelent a Gyermekételek könyve

Székesfehérvár - Ez már a tizenhetedik PLT-s receptkönyv: a hivatalos megjelenés előtt a receptek beküldőit fogadta szerkesztőségünk.

Házi Péter

A most megjelent Gyermekételek könyve jóval több, mint egy szakácskönyv, amely megpróbál utat találni a benne szereplő receptek segítségével a gyermekekhez. Jóval több, hiszen másfélszáz PLT-olvasó ezerháromszáz receptje közül kerültek bele a legkülönlegesebbek. Unokákon, gyermekeken „kipróbált” fogásokról van szó, amelyeket a legjobb tudásukkal vetettek papírra a mamák, anyukák. A könyvbe bekerült receptek megyei beküldőit fogadta tegnap Zajácz D. Zoltán lapmenedzser, digitális főszerkesztő. A könyv mától ügyfélszolgálatunkon és a kézbesítőknél is megvásárolható.

Az úrhidai Székely Ferencné már a tizenharmadik alkalommal küldött az éppen készülő PLT-s receptkönyvbe saját fogásokat, gyümölcsleves, különleges puding és egészséges, házilag készíthető üdítő receptjét. Nem véletlenül, ugyanis édesanyja  Tolna megyében szolgált annak idején egy grófnál, s ott bizony megtanulta, mi fán teremnek a jó fogások.

A könyv szerzői érthető módon szinte kizárólag hölgyek, Pribenszky Gábor viszont ugyancsak tapasztalt szakács, nyolc unokája ezt naponta bizonyíthatja. Ő például a csúsztatott palacsintás receptjét küldte be lapunkhoz. A mostani, a sorban immár a tizenhetedik szakácskönyvünk azonban minden korábbinál speciálisabb, hiszen a gyermeki ízlésnek próbál megfelelni. Találhatunk benne „titkos leírásokat” útravaló falatokhoz, gyermekzsúrhoz vagy éppen vacsorához is.

Amint Zajácz D. Zoltán, a Fejér Megyei Hírlap digitális főszerkesztője a receptírók tegnapi köszöntésén kiemelte, ez az egyik legnehezebb feladat: finomat, egészségeset és persze változatosat készíteni gyermekinknek, akik közül sokan akár egy héten át is el tudnák képzelni az életet úgy, hogy csak pizzát vagy rántotthúst esznek sültkrumplival. Az elkészült szakácskönyv azonban valódi változatossághoz ad ösztönzést, nem csak a gondban lévő szülők, hanem talán a gyerkőcök számára is. Mert ki ne szeretné megkóstolni mondjuk a Fekete-erdő sütinyalókát, Shrek sós palacsintáját vagy a ribizlis-habgaluskás madártejet?

A beküldők lelkesedését a PLT egy-egy ajándék szakácskönyvvel köszönte meg, amelyet a meghívottak tegnap vehettek át szerkesztőségünkben. Mások sem maradnak azonban le a „titkokról”, a gyermekszakácskönyv, amelybe huszonhárom Fejér megyei olvasónk receptje is bekerült a Zala, Vas és Veszprém megyei különlegességek közé, mától kapható a Fejér Megyei Hírlap ügyfélszolgálatán és a kézbesítőknél is, megyekártyával ráadásul kedvezményes áron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!