Hírek

2015.11.01. 13:24

Nyakába nőtt a nyakörv a menekülő kutyának - az állatmentők egész hétvégén "fogócskáznak"

Fejér megye - Apró németjuhászról műtötték le hétvégén a nyakörvet, annyira belenőtt a nyakába. A menekülő állatot a közút mentén fogta meg a Fema Állatmentő Egyesület, akik egész hétvégén "fogócskáztak" az utakon szaladgáló kutyákkal.

S. Töttő Rita

Csak ezen a hétvégén négy kutya után indult a Fema Állatmentő Egyesület a megye közútjain – árulta el vasárnap kora délután Bíró Zsolt, a szervezet vezetője. Bíró Zsolt ezzel a feol.hu legutóbbi cikkére utalt, melyben a kóbor ebekkel kapcsolatos megoldatlan problémára hívta fel a figyelmet. A településeken és autópályákon ugyanis működik ebmentő szolgálat, a közutakon azonban nem.

-  Ma már a negyedik kutya után megyünk – árulta el az állatmentő. – Elindultunk egy rottweilerért a Velencei-tó irányába Sukoró és Velence között, ám őt nem tudták megfogni a társaink. Annyit azonban láttak a szemtanúk, hogy egy nyakörves, mondhatni, „önsétáltató” ebről van szó, aki fel s alá szaladgál az út mentén. Egy másik kutyát Sárosd és Sárkeresztúr között láttak, ám amikor megálltunk az út szélén, befutott a szántásba. A harmadikat sikerült elkapni Szabadegyháza és Sárosd között, amelyik konkrétan átrohant előttünk az úton. Ez a kutya nagyon rossz állapotban van.

A Femások most egy németjuhászért indultak útnak, amelyik a 62-es út környékén szaladgált. – Nem rég sikerült megfognunk. Egy kölyökkutyáról van szó, amelyiknek gyakorlatilag belenőtt a lánc a nyakába.

A németjuhász már állatorvos műtőasztalán fekszik, épp fejtik le róla a nyakörvet Fotó: Fema (mobilkép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!