Hírek

2015.09.08. 19:35

Nem kell bedőlni a pletykáknak, Fejér megyében nem lesznek menekülttáborok

Székesfehérvár - A menekültáradat nem csökken, ez a fő belpolitikai téma. Sokakat viszont aggaszt egy korábbi hír.

Tribolt Lajos

Korábban az interneten megjelent egy hír, miszerint számításba vették a menekülttáborok kialakítására alkalmas településeket. Ebben négy Fejér megyei szerepelt: Etyek, Dunaújváros, a Mezőfalva és Polgárdi. A településekben az közös, hogy mindegyikben volt korábban katonai objektum. Igaz, mára már nem mindegyik az.

Mezőfalva polgármesterét, Márok Csabát senki nem kereste meg ilyen ügyben. Mint mondja, náluk a településen kívül ugyan, de olyan lepukkant épületek, hangárok vannak, amiket nehéz elképzelni menekülttábornak. Az infrastruktúra sem megfelelő. A településvezető azt is nehezen tudja elképzelni, hogy a menekülteket leterelnék a fő közlekedési irányukról és az ország közepén szórnák szét. Beszélt Cserna Gábor dunaújvárosi polgármesterrel, aki szintén nem tud ilyen kormányzati elképzelésekről. Csak úgy, mint Galambos Dénes, a térség országgyűlési képviselője. Próbált tájékozódni, de semmiféle ilyen kormányzati tervről nem hallott.

Hasonló a helyzet Polgárdiban is, ahol a volt katonai objektumok egy részében ipari park működik, a másikban pedig felújított lakások vannak. Nyikos László polgármester elmondta, hogy a laktanya gyakorlatilag már nem létezik, a kerítést is elbontották, és őket sem kereste meg senki. Érdeklődött a kormányhivatalnál, de ott sem tudtak ilyen elképzelésről. Sőt az etyeki polgármesterrel is beszélt, aki szintén nem értesült hivatalos tervekről. Már az elején furcsállta egyébként, hogy Sárbogárd nincs a listán, hiszen ott bekerített, nagy mértékű ingatlan van.

A megkérdezett polgármesterek egyöntetűen arról beszéltek, hogy nem mérvadó portál hangulatkeltéséről volt szó. Nem kell hitelt adni minden szóbeszédnek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!