Hírek

2015.08.10. 15:56

Fehérvári vécékörkép: jön a pénzbedobós rendszer

Székesfehérvár - Habár a bezárt várkörúti nyilvános illemhely felújítása az ünnepre már nem készül el, jelentős mennyiségű mobilvécével készülnek a szükségre . Ősztől pedig jön a százforintos, bedobós rendszer.

Sebestyén Lilla

Nem csak a pláza illemhelye volt bezárva egy hónapon át felújítás miatt, jelenleg is a talicskázóké a főszerep a várkörúti nyilvános vécében. Mégsem kell aggódnunk, ha a hamarosan teljes gőzre kapcsoló Királyi Napok, ünnepi koronázási játékok alatt ránk parancsol a szükség: a hét második felében, legkésőbb péntekig kikerülnek a belváros több pontjára a mobil konténeres vécék, illetve az egyedi illemhelyek, így nem kell sorban állni a szűken vett belváros jelenleg egyetlen működő illemhelyénél, a Városháza belső udvarán. Többen mondják, a város nyilvános vécéinek nyitva tartása amúgy sem igazodik a rendezvényekhez, nos, ezúttal minden nyilvános illemhely a rendezvények végéig nyitva lesz. Sőt, várhatóan ősztől a jól működő Halesz-parki mellékhelyiséghez hasonlóan mindegyik objektum százforintos bedobós lesz, így akár éjszaka is ránk jöhet a szükség. Csak legyen nálunk a megfelelő érméből...

Hétfőn is többen próbáltak bejutni a várkörúti illemhelyre, ám az a felújítás miatt augusztusban már biztosan nem nyit ki. A Palotavárosban egyébként két új nyilvánosvécét is terveznek

Úgy tűnik, a „folyó ügyekkel” nem lesz kellemetlenség az ünnepi programok idején: a Vörösmarty Színház mellé, valamint az Oskola utcába két komoly, „többállásos” konténeres, illetve mozgássérült wc kerül ki péntektől, ezek egészen augusztus 23-ig működnek majd. Ezen kívül további tíz egyszemélyes mobilillemhelyet biztosít az önkormányzat, valamint külön „vip” illemhely is lesz az ünnepi játékok szereplői számára. Amint Bozai Istvántól megtudtuk, a nyilvános vécék az ünnepi időszakban egészen a rendezvények végéig nyitva lesznek minden nap.– A Halesz-parkban bevált a 100 forintos, bedobós wc, a tervek szerint az ünnepségek után nekiállunk az összes nyilvános illemhely pénzbedobossá átalakításához. Így akár késő este, éjszaka is használhatják az illemhelyeket – mondta a városgondnok, aki kiemelte, rendszeres időközökben jönnek majd takarítani, sőt, egy olyan telefonszám is lesz a vécékben, amelyet hívni lehet, ha túl nagy „rendetlenséget” találunk az illemhelyen.

Leszámítva a bevásárlóközpontokat és a vendáglátó egységeket, hat helyen tudjuk elvégezni dolgunkat: a Halesz-parkiban, a Városháza belső udvaráról nyíló nyilvános wc-ben, a buszpályaudvaron, a Fehér Palota emeletén, ami ingyenes, a Zichy-ligetben, ahol koedukált a mosdó és igencsak elhasznált, ám folyamatosan takarított. Illetve, egy hónapos zárva tartást követően a plázában, is.

Almási Márta marketing-igazgató érdeklődésünkre elmondta, komoly felújításon esett át a pláza illemhelye, és két hete ismét működik. Továbbra is 100 forintba kerül a használata, mint az utóbbi évben, 2014. június közepe óta.Visszatérve a várkörúti, felújítás alatt álló illemhelyre: ez augusztusban már nem készül el, de szeptembertől megújulva nyit. Amint Bozai Istvántól megtudtuk, a Palotavárosban a ruháspiac mellett, illetve az István Király Általános Iskolánál, a leendő sportközponthoz is terveznek új, nyilvános vécéket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!