Hírek

2015.06.12. 16:30

Nagy sor a Seregélyesi úton: visszaállítják a lámpaprogramot

Székesfehérvár - Olykor a tejüzemig ér a sor a Seregélyesi úton, amióta átprogramozták a lámpákat a Mártírok-Seregélyesi út kereszteződésében. Most ideiglenesen visszaállítják a régi rendet.

Házi Péter

Egy pályázati lehetőség segítségével új zöldhullám programot készített a Magyar Közút Zrt. a Kadocsa-Seregélyesi út közötti szakaszra, ennek a részeként cserélték le a Seregélyesi és a Mártírok útja kereszteződésében a régi, telezöldes lámpákat. Ebben a kereszteződésben, amint Molnár István, a Magyar Közút Zrt. Fejér megyei igazgatóságának vezetője hangsúlyozta, korábban sok baleset volt a telezöld miatt, a Mártírok útjáról balra, nagy ívben kanyarodók és az Adonyi útról egyenesen érkezők bizony nem egyszer összeütköztek. Ezért is döntöttek úgy, hogy minden iránynak külön zöldet adnak, ettől a kereszteződés biztonságosabb lett.

A telezöld megszűnt, a sor viszont megnőtt, most visszaállítják a régi rendet a Seregélyesi-Mártírok kereszteződésében. Fotó: a szerző

Ám amint olvasóink is jelezték, reggel és délután igen komoly torlódások alakulnak itt ki, van, hogy egészen a tejüzemig áll a sor és csak sokadszori zöldre tudnak átjutni az autók a kereszteződésen. Ennek oka, hogy a kilencven másodperces ciklust, amire a zöld jelzés „körbeér", most nem három, hanem négy részre kellett felosztani, azaz egy forgalmi irányra kevesebb zöldidő jut.

– A város vezetésével egyeztetve azt a döntést hoztuk, hogy ideiglenesen visszaállítjuk a régi telezöldet. Nem tettünk le azonban végérvényesen a kereszteződés programjának átalakításáról, ugyanis van mit javítani az áteresztőképességén, de igyekszünk más megoldásokat találni. A visszaállítást napokon belül elvégezzük – mondta a Magyar Közút Zrt. területi igazgatója.

Ottjártunkkor volt ugyan némi kamionsor, de kilométeres sort nem láttunk. Igaz, nem is a csúcsidőszakban jártunk a kereszteződésnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!