Hírek

2015.05.05. 19:53

Dolgoznak a gépek, épül a jégpálya - Augusztusban birtokba vehetik a hokisok

Székesfehérvár - Ocskay Gábor és Fekti István kíséretében bejárást tartott Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere az épülő gyakorlócsarnok területén.

Bobory Balázs

Ahol most a talajt dolgozzák el a gépek, hamarosan fedett jégpálya fogadja majd a hokisokat, illetve a jeges sportágak képviselőit.

Végre gőzerővel zajlanak a munkálatok az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok ódon falai mögött, augusztusban üzembe helyezik a C-pályát.

- A fehérvári hoki, az Akadémia és a további jeges sportágak életében egy mérföldkő, hogy épül a gyakorlópálya - mondta Ocskay Gábor, a Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója. - Úgy érezzük magunkat, mint egy kisgyerek, aki nagyon várja a karácsonyt, szerencsére már keveset kell aludni a létesítmény átadásáig. Nagyon bízom benne, hogy javulnak az edzéslehetőségek, több jég-órához juthat mindenki. Ezáltal tartani tudjuk a lépést azokkal a riválisokkal, akikkel versenyzünk, gondolok itt a környező országok együtteseire, vagy a hazai csapatokra, akiknek már két jégfelületük van a munkához. Ahhoz, hogy az elmúlt évek kiemelkedő eredményeit megközelíthessük, elengedhetetlenül szükséges ez a pálya.

Székesfehérvár önkormányzata mindvégig elkötelezett volt a gyakorlócsarnok megépítésében, amelynek kivitelezése ugyan a tervekhez képest csúszott egy kicsit, Cser-Palkovics András polgármester mégis boldogan nézhetett körbe a területen.

- Több, mint egy éves adminisztrációs munkát követően kezdődött el az építkezés, nagy öröm, hogy a kivitelezés szakaszában már gépek dolgoznak itt. Ez azt jelenti már, hogy a folyamat visszafordíthatatlan, és bízom benne, a körülmények lehetővé teszik, hogy ez a csarnok legkésőbb szeptemberig elkészüljön. A létesítmény nagy lehetőség a jeges sportágak, a jégkorong számára a továbblépésre. Továbbra is célunk, hogy minél több iskolás gyermek megtanuljon korcsolyázni, a C-pálya megépülésével ezen a téren is bővülnek a lehetőségek. Remélem, hamarosan a multifunkcionális csarnokkal kapcsolatban is örömteli hírekkel szolgálhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!