Hírek

2015.04.02. 19:19

Kék menet lufikkal - Az autizmus világnapján sétáltak a Fő utcán

Székesfehérvár - A kék szín ez alkalommal az autizmusra hívta fel a figyelmet. Arra, hogy ezzel az állapottal nagyon sok ember él ma körülöttünk.

S. Töttő Rita

Hat éve szervez programokat a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány az Autizmus Világnapján. Így tettek csütörtök este is, amikor az alapítvány és a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház közös kéklufis sétára invitálta a témára fogékony embertársakat, valamint magukat az érintetteket. A cél pedig nem más, mint a társadalmi érzékenyítés és szemléletformálás. A program védnöke Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök volt.

A felvonulás résztevői este felengedték a kék lufikat
Fotó: Molnár Artúr

A sétára invitált résztvevők nem csak kék lufival, de kék ruhával, kiegészítővel is igyekeztek felhívni a figyelmet a téma fontosságára s magára a menetre. Amely az Országalmától indult és a Vörösmarty Színházig tartott. A menet idejére kék fénnyel világított a sétálóutca indája. A színháznál jelképesen elengedték a kék léggömböket, ezzel is felhívva a figyelmet az autizmussal élők nehézségeire.

Mahlerné Köfner Anikó, a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány elnöke elmondta: annak ellenére, hogy sok állami és egyházi intézmény, illetve nonprofit szervezet foglalkozik speciális ellátással, az egyébként fejlődő ellátórendszerben továbbra sincsenek elérhető mennyiségű és minőségű szolgáltatások az autizmussal élő gyerekek, fiatalok és családjaik gondozására, támogatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!