Hírek

2015.04.23. 18:06

Az ápolók napján is tiltakoznak

Székesfehérvár – Több busznyi szakdolgozó készül a megyéből az ápolók nemzetközi napjára, a Hősök terére szervezett demonstrációra, hogy felhívják a figyelmet az egészségügy tarthatatlan helyzetére.

Hajnal Csilla

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara márciusban több ezres nagygyűlésen tette közzé 12 pontját, amelyben a kormányzathoz és a társadalomhoz címzett követeléseiket fogalmazták meg, sürgetve többek között az egészségügyi dolgozók élet- és munkakörülményeinek javítását, a bértárgyalások azonnali megkezdését, a cafetéria rendszer bevezetését. A követeléseket Balogh Zoltán elnök átadta Zombor Gábor egészségügyi államtitkárnak. A nagygyűlésen az is megfogalmazódott, hogy amennyiben nem lesz eredménye a találkozónak, a MESZK újabb demonstrációt szervez – mondta el Bokorné Sike Erika, a Fejér megyei területi szervezet elnöke.

Az ápolók nemzetközi napjára, május 12-re meghirdetett akcióra már eddig is több százan jelezték részvételüket a megyéből. A Hősök terén gyülekeznek, majd a tervek szerint az Arany János utcáig, a minisztérium elé vonulnak a résztvevők, hogy újra felhívják a figyelmet a magyar egészségügy tarthatatlan helyzetére, a megalázó bérekre, az elvándorlásra. A MESZK állásfoglalást adott ki az interneten szerveződött, fekete hétvégék néven emlegetett kezdeményezéssel kapcsolatban is. Szolidaritást vállal az abban résztvevőkkel, hiszen ugyanazokért a célokért küzdenek, de a fekete ruhában való munkavégzéssel nem értenek egyet (a Szent György kórházban nem is találkoztak ilyennel), legfeljebb a fekete szalag kitűzését támogatják. (A Facebbok-on indult akció egyébként az

előttünk álló hétvégén folytatódik, szombatra fekete ruhás sétára hívják az éppen nem dolgozókat a Normafához.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!