Hírek

2015.03.17. 18:39

Gyermekhalál-per: Az orvosszakértőket hallgatta meg a bíróság

Székesfehérvár – A múlt heti, a vádlottak személyiségi jogai védelme miatti zárt tárgyalást követően kedden nyíltan folytatódott az E. Benjamin halála ügyében indult büntetőper.

Kocsis Noémi

Múlt héten az első és másodrendű vádlottként szereplő szülők pszichiátriai vizsgálatának szakvéleményét hallgatta meg az Édl Gabriella vezette háromfős bírói tanács a Székesfehérvári Törvényszéken, a sajtó védői indítványra elrendelt kizárásával. A hosszas tárgyalás az igazságügyi orvosszakértők meghallgatását e hétre tolta, a két szakember – akik a 2013 tavaszán elhunyt másfél éves kisgyermek boncolási jegyzőkönyvét készítették – kedden délután válaszolt a kérdésekre.

A „fényevős" ügyként elhíresült esetet élénk érdeklődés övezi. Fotó: Koppán Viktor

Védői indítványra a zárt tárgyalásnak ezúttal nem adott helyt a bíróság, ám a család megbízásából védőjük az elhunyt kisfiú kegyeleti védelmét kérte, így ennek megfelelően a keddi tárgyaláson ismertetett jegyzőkönyvből most csak annyit idézünk, Benjamin halálát heveny keringési elégtelenség okozta, amelyhez azonban a másfél évesen mindössze 4500 grammot nyomó kisfiú súlyos alultápláltsága és hiányállapota vezetett el.

Ugyancsak meghallgatták a halálesetkor a gyermek alapellátás országos szakfelügyelőjeként működő házi gyermekorvosnőt. Ő a rendelkezésre álló dokumentumok alapján a család által választott budapesti gyermekorvos tevékenységét tekintette át, részletesen kifejtve, milyen mulasztások tartoznak a szakma által meghatározott elhanyagolás körébe.

A perben a szülők és a nagyszülők mellett egy bioenergetikust is emberöléssel vádolnak. A következő tárgyalást pénteken tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!