Hírek

2015.02.04. 20:15

Olvasóink elkezdtek segíteni Ritáéknak

Bodajk - Mióta megjelent első cikkünk a honi építőipari vállalkozóknak leveleket író anyukáról, nem lett több Kovács Rita drukkere. Néhányan viszont meglátták a lényeget és segítettek neki.

Kocsis Noémi

Mint megírtuk néhány hete, egy bodajki anyuka, nyolcéves kisfiának tett ígéretét követve több mint 120 levelet küldött szét Magyarország-szerte, s e levelekben megírta, hogy egyedülálló anyaként építkezni szeretne, de minden küzdelme ellenére nem jut egyről a kettőre. Ha minden megszólított csak ezer forint értékű téglával, cementtel, egyébbel segített volna, Ritáék két szobás házikója hamarosan állhatna - de, ahogy várható volt, 118-an válaszra sem méltatták, kettő pedig nemet mondott. A cikk nyomán viszont több olvasó jószívű felajánlást tett: ki téglát, más falazóanyagot, egy férfi pedig a ház teljes ablak ajtó szükségletét ajánlotta fel. Valamennyi adományozó számára már nélkülözhető, felesleges, megmaradt építőanyaggal segített, ahogy azt Rita eredetileg is szerette volna.

Rita és Ákoska anya és fia együtt tervezték meg a házukat

Az édesanya magánakciója persze negatív hangokat is generált: szégyen, hogy így kéreget, miért akar építkezni, akinek önerőből nem futja rá - több ilyen visszajelzést kap manapság is. Rita egyébként építőiparit végzett, a válásuk előtt férjével közösen bővített családi házukban (amelyet sajnos magával vitt a svájci hitel árfolyam-ingadozása), sok munkát éppen ő csinált meg, ha kell, falaz, fest vagy szerel, nem ijed meg egy építkezéstől. E cikket most azzal a szándékkal közöljük, hátha másoknak is szimpatikus az anyuka küzdelme a kis Ákos által vágyott saját otthonra, és van ötlete, segítsége a ház alapjának kiásásához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!