Hírek

2015.01.26. 14:30

Hinta helyett pocsolyázás - Már megint a víz az úr a Haleszben

Székesfehérvár – Mindenki azt hitte, a Halesz legmélyebb részeinek becsövezése megoldja a „Halesz-tó” keletkezésének problémáját. Pedig nem: újra áll a víz a parkban. De most máshol.

Házi Péter

„Ismét a tavalyihoz hasonló tórendszer kezd kialakulni a park városhoz közelebbi felében. Pedig a parkot felújították, hosszú ideig tartó munkálatokkal vízelvezető rendszert alakítottak ki. Gondolom nem kevés pénz elköltésével”– írja olvasónk, Traubert Réka, aki rendszeresen fut a parkban. Pontosabban csak futna, mert a kavicsos futópálya erre alkalmatlan.

Vízben áll az elefánthinta, erre nem lehet felülni, Zsuzsa kisfia szerencsére gumicsizmában jött, neki móka volt a pocsolyázás (Fotó: Házi Péter)

- Elszomorító, ahogy a park kinéz, inkább neki se álltak volna - írta olvasónk. A helyszínen körülnézve látszik, hogy amíg korábban a park város felé eső részénél volt a legrosszabb a helyzet, ott a dréncsövezésnek köszönhetően most nincs a tavalyelőttihez mérhető nagyságú összefüggő tó. A parkoló felé, a szabadtéri fitneszpálya mellett viszont tekintélyes víztükör alakult ki, sok fa vízben áll. A játszótér játékait is csak részben lehet használni, ahogy a kisfiával érkező Zsuzsa megjegyzi, a hintához csak gumicsizmában lehet odajutni.

- Átfagyott a talaj, ilyenkor a csapadék, amiből nem kevés volt mostanában, nem tud lejutni a vízelvezető csövekig. Ha melegebb lesz, szépen eltűnik majd a víz - magyarázta lapunknak Bozai István városgondnok, aki hozzátette, tavasszal és nyáron jól működött a vízelvezetés, soha nem állt vízben a park. Azt javasolta, a futni vágyók most egy ideig használják a Bregyó közi rekortán pályát.

A gyerekek és a szülők meg tesszük hozzá jöjjenek gumicsizmában. Sok gyerkőcnek sokkal nagyobb élmény egy pocsolyán átcsattogni, mint hintázni. Ez egy kalandpark, fogjuk fel így!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!