Hírek

2015.01.05. 15:05

Ha az oroszlán is kutya - A csillagjegyek elárulhatják, milyen személyiség lesz

Ha a csillagok valóban hatnak az emberi életre, ugyanúgy kell, hogy hassanak az állatokra is. Lássuk, hogyan.

S. Töttő Rita

A különböző égövekben született kutyák különböző személyiségjegyekkel vannak megáldva? Az asztrológusok ezt állítják.

A kos jegyben született kutyák például kifejezetten aktív lények, amelyek sok foglalkozást igényelnek. Nehezebben koncentrálnak, így a tanításuk is több türelmet igényel. A bikák viszont épp ennek ellentétjei: nyugodtak, kényelemszeretőek, és szívesen fogadnak minden kényeztetést. Nem áll távol tőlük a lustálkodás, éppen ezért vigyázni kell az alakjukra.

Az ikrek jegyében született ebek amolyan örömgombócok, szívesen töltik az idejüket játékkal, labdázással, szabadtéri futkározással. Nagyon értelmesek és nehezen tűrik az egyhangúságot, egyedüllétet.

A rákok szívesen időznek otthon és szeretteik körében. Nehéz őket kibillenteni a lelki egyensúlyukból, de nem is igazán kell feszegetni a határaikat.

Az oroszlán jegyű kutyák, ahogy embertársaik is, falkavezérnek születtek. Nem árt ezt szem előtt tartani, mert az ilyen eb nem szívesen adja át a vezető szerepet. Éppen ezért akkor működhet jól egy ilyen kapcsolat, ha a gazda még nála is erősebb személyiség, és tudja érvényesíteni az akaratát.

Amikor kicsik, nem tudhatjuk, milyen személyiségjegyekkel vannak megáldva – de sejteni lehet Fotó: a szerző

A szűz jegyben világra jött kutyák kifejezetten feladatcentrikusak, jól teljesítenek a sportok, versenyek, valamint a munkafeladatok területén is. Olyan gazdának való állatok, aki szívesen betanítja valamire, és rendszeresen foglalkoztatja őket.

A mérlegek amolyan szívkutyák . Érzékeny lelkű, szeretnivaló jószágok, akikkel nem szabad túlságosan keményen bánni. De nem is kell, hiszen nagyon könnyen megértik az emberi kéréseket, parancsokat.

Na, a skorpió kutyák már más tészta: ők igazi ösztönlények, s gyakran az érzelmeik irányítják őket. Ezért a legfontosabb, hogy már kiskorukban megtanulják az önfegyelmet. Ám épp azért, mert igen impulzívak, sok területen jól teljesíthetnek, ezért mentő- és munkakutyák is lehetnek.

A nyilasok nagyon szeretik a sok játékot, mozgást, mondhatni, a szabadságot. Ezért egyrészt nagyon oda kell rájuk figyelni, nehogy elbóklásszanak, másrészt minden nap biztosítani kell számukra a tartalmas sétát! Ennek ellenére jól taníthatóak és nagyrészt egygazdások .

A bak kutyák igazi katonák szófogadóak, irányíthatóak, éppen ezért nagyon alkalmasak mindenféle fontos feladat ellátására. Ezért alkalmazzák őket munkakutyának is. S mivel feladatorientáltak, nagyon nehezen viselik az unalmas hétköznapokat. Olyankor nem tudnak mit kezdeni magukkal, téblábolnak és látványosan unatkoznak.

Ha vízöntő a kutyánk, akkor tudhatjuk, hogy igazi egyéniségek. Szokatlanul viselkednek, s nem mindig tudják türtőztetni magukat . Munka- és családi kutyának éppen ezért az asztrológusok nem ajánlják őket. Olyan emberek mellé való állatok, akik nem tipikus házikedvencet, hanem önálló személyiséggel bíró társat szeretnének maguk mellé. A gazdiknak mindemellett nagyon oda kell figyelniük rájuk, mert ha egyszer a vízöntő kutya úgy dönt, hogy le akar lépni, akkor mindent elkövet, hogy a tervét meg is valósítsa.

Kedvességükről és empátiájukról ismertek a halak kutyák. Éppen ezért nagyon jó hatással vannak a beteg és idős emberekre, gyerekekre, akikkel egyébként meglehetősen türelmes is.

De nem csak szeretetet adni, hanem kapni is szeretnek: igénylik a közelséget, simogatást, babusgatást, amelyet egyébként bárkitől szívesen elfogadnak, nem csak a gazdájuktól. Ha nem jut elég figyelem nekik, akkor könnyen magábaforduló, depressziós ebekké válnak.

Állítólag az sem mindegy, milyen gazdi illik bizonyos jegyű kutyákhoz. Íme a tanácsok, ki milyen kutyust válasszon magának, ha figyelembe veszi az asztrológiát is:

Kos gazdi: kos, vízöntő, ikrek

Bika gazdi: bika, rák, szűz

Ikrek gazdi: ikrek, oroszlán, halak

Rák gazdi: rák, bika, oroszlán

Oroszlán gazdi: oroszlán, bika, skorpió

Szűz gazdi: mérleg, ikrek, rák

Mérleg gazdi: mérleg, szűz, skorpió

Skorpió: skorpió, szűz, kos, nyilas

Nyilas gazdi: nyilas, bak, oroszlán

Bak gazdi: bak, szűz, oroszlán

Vízöntő: ikrek, skorpió

Halak gazdi: halak, bika, rák

A bakok katonák, a nyilasok szabadságszeretők, a halak érzékenyek, a vízöntők kiszámíthatatlanok

Meglepetés érhet

Az asztrológiai kalandozásokat persze tartsuk meg a „puszta szórakozás” kategóriájában, nehogy túl nagy meglepetés érjen bennünket, amikor egy bizonyos asztrológiai jegy alapján választunk magunknak házikedvencet! Ott van például az én két kedvenc kiskutyám. Egyikük márciusi, tehát a halak jegyében született. Elárulhatom róla, hogy ő valóban olyan okos és érzékeny, mint amit suttognak róla az asztrológusok. Barátságos és mindenkinek a szívébe hamar belopja magát. Önállóan dönt és cselekszik, úgy, hogy közben azért odafigyel a gazdája hívó szavára is (az más kérdés, hogy mennyire veszi azt figyelembe). Viszont ott van a másik, amelyik júliusban született, tehát oroszlán jegyűnek kellene, hogy legyen. Vagyis vezéregyéniség, erős személyiség. Ezzel szemben nála gyávább és félénkebb jószágot aligha hordott hátán a föld. Nem mellesleg nagyon lusta is. Ami, tekintve, hogy agárnak született, szintén nem épp fajtajellegzetesség. Ahelyett, hogy elkapdosná a neki dobott labdákat, frizbiket, szíves örömest kotorászik és bogarászik a fűben órák hosszat. Akár egy kotorék tacskó. Ha tehetné, egész nap ki sem dugná az orrát a biztonságos kuckójából, és úgy követi márciusban született lakótársát, mintha csak egy kutyabőrbe bújt bálvány lenne. Szóval ne vegyünk készpénznek semmit, de bízzunk az ösztöneinkben. Jól figyeljük meg a kiskutyát, hogy viselkedik idegenekkel, játék közben, valamint más kutyákkal. Ez valamennyire azért támpontot adhat a választáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!