Hírek

2015.01.16. 17:24

Cikkünknek köszönhetően sokan segítenének a leégett ház lakóin

Székesfehérvár – Bő két hét telt el azóta, hogy porig égett egy sárpentelei család otthona. Szilveszter napján, hajnalban arra ébredtek, hogy lángokban áll a ház, már csak menekülni volt idő.

Buthy Lilla

A tűzoltóknak a nagy hideggel is meg kellett küzdeniük  (Fotók: Koppán Viktor)

Ahogy arról beszámoltunk, a hétlakásos sorház egyik házának a teteje, egy másik pedig teljesen leégett. A tűzoltóknak nem csak a tűzzel, hanem a mínusz 15 fokos hideggel is meg kellett küzdeniük, órákon keresztül. A zord, fagyos hajnalon mezítláb futott ki Szalai Gyula és párja, Lászlófalvi Magdolna. Mindenük odaveszett, de a fagyási sérülések ellenére, mindketten jól vannak. Már, ami a fizikai állapotukat illeti. Fáradtan, hullámvölgyekkel tarkítva, de az élet megy tovább. Még akkor is, ha a nulláról kell újrakezdeni. Így vannak most ők is, egyszer pozitívan, egyszer teljesen elkeseredve tekintenek a jövőbe. Otthonuk teljesen lakhatatlanná vált, lakásbiztosításuk pedig sajnos nem volt. Először ideiglenesen Magdolna lányának székesfehérvári otthonában találtak menedékre. Pár nappal a szörnyűségek után mi is ott jártunk, hatan kuporogtak egy másfél szobás kis lakásban.

Szalai Gyula és párja, Lászlófalvi Magdolna mezítláb menekült - most új lehetőség nyílt előttük

Olvasóink segítségét kértük, a megkeresések pedig folyamatosan záporoztak: pont ők, a segítőkész emberek tartják bennük a lelket. Most Tamaga Anitával, Magdolna lányával beszélgettünk. Azzal kezdi, hogy most tudta csak igazán végiggondolni az elmúlt hetek eseményeit. Hogy mi történhetett volna: ilyenkor pedig letargikus állapotba kerül. Mégis, ilyen kevés idő alatt is történtek fejlemények, édesanyját és párját egy közeli ismerősük fogadta be Sárpentelén.

– Még ez sem végleges megoldás, de kényelmesebb nekik. Közel vannak a telekhez, át tudnak menni pakolni, és még udvaruk is van, jobban érzik magukat ott. Anyukám megtalálta az anyakönyvi kivonatát, aminek nagyon örültünk, nem égett el, mint a többi okmány. Találnak még a házban apróságokat, de mindennek örülnek. A kisfiam születésnapját is együtt ünnepeltük ott kint, hogy picit együtt legyünk. Persze, nagy a felfordulás, egy belső szobában laknak, a másikban az ismerősük, egy néni. Kaptak ruhát, bútorokat, volt, aki pénzt ajánlott fel, nagyon boldogok, hogy ennyi jó ember segít nekik, ez ad nekik erőt a folytatáshoz. A cikknek köszönhetően nagy megmozdulás indult, még a kisfiam óvodájában is összefogtak értünk titokban. Hajdú - Bihar megyében, ahol a nagynéném lakik, oda is érkezik segítség. Hálásak vagyunk ezért mindannyian – mondja Anita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!