Hírek

2014.12.09. 13:13

Focilabdát és Vidi-mezt is visz a Vajdaságba Kovács István

Sárbogárd – Közeleg a tél, küszöbön a karácsony, a szeretet ünnepe. A futónagykövet nem pihen, sokan várják, s nemcsak itthon. Szívszorító a szegénység – tapasztalja missziója során.

V. Varga József

Az önzetlen mecénásokból sosem elég – kereste meg a Hírlap szerkesztőségét Kovács István, a lappföldi télapó, Joulupukki hazai futónagykövete. A nyilvánossághoz fordult ismét, segítséget kér, a Vajdaságba szeretné eljuttatni az akciói során összegyűjtött ruhanemüket, sportszereket, könyveket, játékokat és egyéb ajándékokat. Az idén is fuvarost keres.

A Vidi-mezt Németh János adta át Kovács Istvánnak Sárbogárdon

A mezőfalvi maratonfutó, programszervező tizenkilencedik Mikulásfutása fölött Vargha Tamás honvédelmi államtitkár vállalt védnökséget. Cégek, önkormányzatok támogatják, sokat köszönhet Székesfehérvár és Sárbogárd polgármesterének, valamint a finn nagykövetségnek. Elismerően újságolja: a baracsi iskolában és óvodában tizenkilenc zsáknyi gyermekruhát és játékot gyűjtöttek össze! A futónagykövet iskolákba, óvodákba, kórházak gyermekosztályaira látogat el karácsonyig tartó akcióján: együtt kocog a gyerekekkel, naplóba gyűjti kívánságaikat, rajzaikat, üzeneteiket, adományokat fogad és ajándékokat visz. Számos megyei településen megfordult már, de úgy mondja, keressék, egyeztessenek, ahova hívják, szívesen megy. A Vajdaságba – a többi között Csantavér, Horgos, Magyarkanizsa, Martonos, Oromhegyes, Szabadka – szinte már hazavárják.

Az apróságok mindenütt csillogó szemekkel hallgatják élménybeszámolóját lappföldi utazásáról, valamint kínai kalandjáról, amikor a pekingi olimpiai fáklyával futhatott. Több helyre újfent kis-követével, Dávid Kittivel látogat majd el. Az egyik szegény sorsú, futballszerető vajdasági kisfiú labdát és mezt kért a Mikulástól. A focilabdát Arany Tamás, móri önkormányzati képviselő, korábbi népszerű játékvezető ajánlotta fel, a mezt pedig a Videoton labdarúgócsapata. Ez utóbbit Németh János, az utánpótlás technikai vezetője adta át a napokban Kovács Istvánnak Sárbogárdon, a Mészöly iskola jubileumi, tizedik Mikulásfutásán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!