Hírek

2014.11.04. 20:05

Nincs már előzetesben a Mezőfalvánál halálos balesetet okozó sofőr

A járásbíróság elutasította az ügyészség előzetes letartóztatásra irányuló indítványát a nagy felháborodást keltő Mezőfalvánál halálos balesetet okozó sofőr ügyében.

Klecska Ernő

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája kedd délután elutasította az ügyészség előzetes letartóztatásra irányuló indítványát annak a férfinak az ügyében, akivel szemben több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult büntetőeljárás – tájékoztatott a törvényszék sajtóosztálya.

A megalapozott gyanú szerint – amelyet a bíróság megállapíthatónak tartott – a mezőfalvai férfi járművével november 1-én Mezőfalva irányából Nagyvenyim felé közlekedett rendkívül rossz látási viszonyok között, s balesetet okozott, amelynek következtében a sértetti gépjárműben 3 személy – köztük egy állapotos nő – életét vesztette, míg további egy személy súlyosan megsérült.

Amint azt megírtuk: a sofőr nem tudta előzését befejezni, ezért egy szabályosan közlekedő autó frontálisan ütközött egy busszal.

A bíróság nem látta azonban indokoltnak az előzetes letartóztatás (sem pedig más, a személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés) elrendelését, az egyébként rendezett körülményekkel (stabil munkahely, jövedelem, élettársi kapcsolat) rendelkező gyanúsított vonatkozásában, mivel álláspontja szerint a gyanúsított esetében a cselekmény törvényi fenyegetettsége és tárgyi súlya ellenére sem áll fenn a szökés, elrejtőzés veszélye.

Az ügyészség fellebbezett az előzetes letartóztatás elrendelése érdekében, így a bíróság döntése nem jogerős – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!