Hírek

2014.11.07. 20:05

Egy a neve elhallgatását kérő férfi biztosít lakhatást a Horváth családnak

Székesfehérvár - Dobozok, zsákok, elpakolt emlékek sorakoztak már pénteken a Horváth család lakásában. Ma költöznek át új otthonukba.

Sebestyén Lilla

Több ízben is meséltünk már Horváth Tomiról, az izomsorvadással küzdő tizenkét esztendős fiúról és családjáról, akiket a kilakoltatás lehetősége fenyegetett.

A róluk megjelent utolsó írásunkban, arról számoltunk be, hogy végül rengeteg jóakarónak hála kimásztak a slamasztikából és Seregélyesen kiadtak nekik egy albérletet. Az az ajánlat azóta elúszott, mivel a férfi megtudta, hogy a család nem fizette ki a tartozását. Azonban jött helyette - szerencsére - másik. Így Horváthék két legkisebbjét, Tomit és a hét hónapos Benjámint egyelőre nem viszi el a gyámhivatal. Együtt foglalhatják el új otthonukat.

- Mikor megtudtuk, hogy visszamondták az albérletet, megint lepergett a szemünk előtt a kilakoltatás forgatókönyve. Az, hogy elviszik a fiúkat - mondta el Nikolett, amikor tegnap a Köfém lakótelepi panelházban jártunk, majd szinte rögtön hozzá is tette: szerencsére, nem sokáig hagyták őket kétségek között.

Mindenkinek lesz saját szobája az új, Gárdonyi lakásban (Fotó: Koppán Viktor)

Pár órára rá jelentkezett egy Fehérváron dolgozó férfi, hogy szívesen kiadná nekik gárdonyi családi házát.

- Elképesztően kedves volt. Nem kér érte pénzt, csak a rezsinket kell fizetni, mást nem, és ráadásul nagy a ház, szóval mindegyikünknek lesz saját szobája - újságolja Nikolett izgatottan.

A családfő ugyan Seregélyesen dolgozik egy pékségben, Horváthék állítják, így még könnyebb is lesz a bejutás. Nem lesz ebből probléma.

Beszélgetve a családtagokkal megtudom, rengetegen segítettek nekik adományokkal, még a napokban is állandóan csörög a telefonjuk. Mostanra annyi pénz gyűlt össze, hogy újra kezdhetik belőle, még ha szerényen is. Azonban a tartozásaikat egy összegben sajnos nem tudják rendezni, de részletekben mindenképp megpróbálják.

Mindenkinek lesz saját szobája az új, Gárdonyi lakásban (Fotó: Koppán Viktor)

A lakásban ottjártunkor már halmokban álltak a zsákok. A szekrényekből már kipakoltak, a nagyszoba és az előszoba dolgai már elrámolva, a törékenyek gondosan becsomagolva.

Egyedül a konyha mutatta megszokott képét, de az is csak azért mert másnapra még főzni kellett, ne legyen ezzel már gond a költözéskor.

Az önkormányzati lakás kulcsait hétfőn reggel fogják átadni az illetékesnek, ezzel lezárva életük ezen fejezetét.

- Már várjuk nagyon és csak reménykedünk benne, hogy semmi nem áll majd az utunkba - teszi még hozzá a lány, aki a történtek, a hullámvölgyek után, örülne már egy kis nyugalomnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!