Hírek

2014.10.16. 17:10

Szirénázva üldözték a rendőrök a szabálytalankodó, körözött sofőrt

Székesfehérvár - Valódi üldözéses jelenetnek lehettek szemtanúi azok, akiknek csütörtök délután éppen a Zsolt utcában volt dolguk. A rendőrök egy körözött férfit követtek, amikor az autójával kisodródott, és kidöntött egy tűzcsapot.

Buthy Lilla

Az elkerülő gyűrű Kadocsa úti szakaszán járőröztek a rendőrök, mikor egy férfi szabálytalanul kanyarodott ki eléjük. Megkülönböztető jelzést használva követni kezdték. A férfi azonban nem állt meg, nagy sebességgel letért a Zsolt utcába, ahol először egy szabályosan közlekedő autóssal, majd egy építkezési konténerrel is összeütközött. Kocsija kisodródott, még egy tűzcsapot is kidöntött, végül a feje tetején állt meg. A városi hivatásos tűzoltók dolgoztak a műszaki mentésen. Úgy tudjuk, a kombi Audit vezető kocsi sofőrje könnyebben megsérült, mégis kiszállt a kocsijából, és futva menekült tovább. Szemtanúk szerint azt kiabálta: A kocsiban van, a kocsiba rejtettem.

A végjáték utáni állapotok a Zsolt utcában. A balesetet okozó férfi ellen elfogatóparancs volt érvényben, most bűnügyi őrizetben van (Fotó: Koppán Viktor)

A sebesült férfi még egy kerítésen is átugrott, de a rendőrök utána eredtek, és végül egy ház udvarán fogták el. A 49 éves férfit egyébként gépkocsi lopás miatt körözte az I. kerületi Rendőrkapitányság. A Fejér Megyei Hírlap információ szerint nyáron egy több mint tízmillió forint értékű Audit lovasított meg Budapesten, most pedig még fóliába csomagolt, por állagú kábítószergyanús anyagot is találtak nála az intézkedő rendőrök, amikor átvizsgálták az autóját.

- Az elfogatóparancs miatt bűnügyi őrizetbe vették a rendőrök, és természetesen szabálysértési eljárás is indul ellene a rendőri jelzés figyelmen kívül hagyása és a záróvonal átlépés miatt - mondta el kérdésünkre Kiss Zoltán Edward, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!