Hírek

2014.08.21. 17:40

Csak kísértetek lakják az öreghegyi házat

Székesfehérvár - Az öreghegyi Donát utca 25-ös számú, önkormányzati tulajdonban lévő ház legalább nyolc éve üresen áll, nem pazarlás ez? - kérdezi olvasónk.

Zsigó Ferenc

A szomszédos Zobori úton lakó Kovács Andrásné hívta fel a minap szerkesztőségünket azzal, hogy ha sokan várnak lakásra, akkor miért áll üresen már legalább nyolc éve ez a kétszintes, körülbelül száz négyzetméter alapterületű épület. Panaszosunk elmondta, hogy utoljára a közkedvelt színész, Szabó Gyula lakott a házban, ezért ő a színházat is felhívta, érdeklődve, miért nem költözik oda valaki.

- Azt mondták, messze van a belvárostól, de ezt azért nem értem, mert ha Szabó Gyulának jó volt, akkor a fiatal színészeknek miért van messze? - tamáskodott Kovácsné, aki ezután a polgármesteri hivatalban érdeklődött. Ott azt mondták neki, hogy egy átkötő utat terveznek oda, azért lakatlan az épület.

Fotó: Koppán Viktor

- Szó van erről az útról már 15 éve, szerintem még legalább ennyi év eltelik, mire lesz belőle valami - mondta ottjártunkkor az asszony.

A Donát u. 45. szám alatti ingatlan a területre vonatkozó hatályos szabályozási terv szerint közlekedési terület. Az önkormányzat tehát nem lakhatási céllal vásárolta meg 2004-ben az ingatlant, hanem azért, mert ezen keresztül halad a telek teljes hosszában az időközben már meg is épült C-0-0 csapadékvíz-főgyűjtő csatorna - tájékoztatott érdeklődésünkre a helyzetről a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. illetékese. A közleményből az is kiderül, hogy az ingatlanra bontási terv is készült, de bontás idén már biztosan nem lesz. Ideiglenesen volt bérlakás, de műszaki állapota ezt már több éve nem engedi meg. A Bereznai út kikötése a Donát utcára ezen az ingatlanon keresztül tervezett, amely egyelőre gyalogos- és kerékpáros forgalmat jelentene szerepel még a kérdésünk nyomán született közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!