Hírek

2014.07.30. 09:35

Meddig kell elviselni az építési forgalmat? - kérdezik az Eötvös utca lakói

Augusztus 4-től már nem az Eötvös utca mögötti területen tárolja a kivitelező a vasút kibontott anyagait. Addig azonban még lesz itt por és zaj.

Házi Péter

- Három méteres törmelékhegy magasodik a kertünk végében. Meddig kell még ezt, az ide érkező teherautókat és a port elviselnünk? - többek véleményét fogalmazta meg a Hosszúsétatári utcafórum egyik lakója. Az Eötvös utcában és a környéken lakók problémája az, hogy a fehérvári vasúti csomópont átépítésével összefüggő bontási anyagokat, síneket, talpfákat mind itt deponálja a kivitelező.

Mint Mészáros Attila, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, amikor az önkormányazt értesült róla, hogy a kivitelező az Eötvös utca mögötti, MÁV tulajdonú területen az anyagtárolás mellett a bontott anyagok osztályozását és zúzását is tervezi, azonnal egyeztetést kezdeményeztek. A lényeg: a kivitelező elfogadta a város által felajánlott másik területet, amely a most zajló Fezen fesztivál melletti agyaggödör, így augusztus 4-től ott, az Új Váralja soron, a lakott részektől távol zajlik majd a munka, az Eötvös utca mögött csak a kibontott síneket és betonaljakat tárolja a kivitelező.

A beruházó képviselője hozzátette, rendszeresen locsolják a Hosszúsétatér érintett szakaszát, hogy csökkentsék a szálló por mennyiségét. A felújítás érinti a Széchenyi úti és a Hosszúsétatéri aluljárót is, ahol a felújítás ideje alatt lezárások lesznek, ám, mint Nagy Zsolt, az önkormányzat közlekedési irodájának vezetője hozzátette, a két aluljáró egyszerre soha nem lesz lezárva, illetve a Széchenyi úti aluljáróban egyszer egy sávon igyekeznek a kétirányú forgalmat mindig biztosítani. Augusztus 5-e és 11-e között éjszaka is dolgoznak majd a Hosszúsétatéri aluljáró és az Aszalvölgyi árok környékén, ugyanis csak vágányzár idején tudják az úgynevezett szádlemezek leverését elvégezni.

Jó hír, hogy a Hosszúsétatér 64. alatti, rossz hírű romos házak átépítése ősszel elkészül és várhatóan novembertől új, többségében mozgássérült lakók költözhetnek ide. Nem a korábbi lakók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!