Hírek

2014.06.28. 17:05

Receptpályázat a fehérvári Szárazréten

Székesfehérvár - Szombaton tartották annak a receptpályázatnak az eredményhirdetését, melyet a M-ART egyesület hirdetett a fehérvári Szárazrét és környéke hagyományos ételeinek, gasztronómiai értekei megőrzése érdekében.

B. Kiss László

A pályázatot Bárándiné Kertész Rita nyerte, aki többfajta étel elkészítésének a leírását is elküldte. Ugyancsak ekkor mutatták be azt a kis kiadványt, amely a pályázatra beérkezett receptekm közül tartalmaz közel két tucatnyit. A díjátadó és a kiadvány bemutatásához kapcsolódóan - egy több alkalmas rendezvénysorozat részeként - az eseménynek helyet adó Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házban az érdeklődőket beavatták például a kalácskészítés rejtelmeibe, a fellépő népzenészek pedig a falatozásról, evésről szóló népdalokat adtak elő. A rendezvénysorozat a néphagyományok, a népi kultúra megismertetését ötvözte a gasztronómiával, amint azt a feol.hu-nak Kommendó Gabriella elmondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!