Hírek

2014.06.11. 19:15

Októberre ígérik az új Gaja-híd átadását

Székesfehérvár - Letették a Gaja-híd alapjait , azaz négy cölöpöt, amelyre majd vas-beton gerendák kerülnek.

Sebestyén Lilla

Szigli István, a kilencedik számú választókörzet önkormányzati képviselője, tartott szerda délelőtt sajtótájékoztatót a kerékpározóknak és gyalogosoknak készülő, új Gaja-hídnál, ahol éppen kifúrták a cölöpöknek való helyet, egy különleges kilenc méter hosszú fúróval, amelyet külön erre a célra készítettek.

A kivitelező egyik alkalmazottja elmondta: a fúrás után, beletesznek egy henger alakú vasrácsot a kilenc méter mély lyukba és betont öntenek bele, amivel lényegében készen is lesznek a hidat tartó cölöpök. Ezt követően teszik majd rájuk merőlegesen a három vasbeton gerendát.

A képviselő arról is tájékoztatta a megjelenteket, a munkálatokra a Szociális város-rehabilitáció Szárazréten projekt keretében kerül sor, és közel 73 millió forintba fog kerülni. A híd egyébként huszonnégy méter hosszú lesz és a tervek szerint szeptember közepén lesz kész a rávezető részekkel együtt, így októberben már birtokba is vehetik a biciklisek, járókelők.

Címkék#gaja híd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!