Hírek

2014.06.02. 15:15

Ellenőrzési kampány a vasúti átjáróknál

Kedden országszerte ellenőrzéseket végez vasúti átjáróknál a MÁV és a rendőrség, a Nemzetközi Útátjárós Biztonsági Nap keretében.

Zsigó Ferenc

Fejér megyében Pusztaszabolcson a vasútállomásnál (Adonyi út), Szabadegyházán a 62-es úti átjárónál és Székesfehérváron a Batthyány utcai és 70-es úti vasúti átjárónál lesz ellenőrzés a kampány keretében.

Ezen a napon a világ több mint 100 országában, így hazánkban is szórólapokkal hívják fel a gyalogosok, kerékpárosok és gépjárművezetők figyelmét a KRESZ betartására. Magyarországon vasút–közút kereszteződésekben évente 40 súlyos baleset történik, közülük 20 halállal végződik. A baleseteket szinte kivétel nélkül a közúton közlekedők figyelmetlensége okozza.

Szórólapokat osztogattak tavaly is e napon a vasúti átjárókban (Fotó: Archív)

A nemzetközi kampány elsődleges célja, hogy rámutasson a körültekintő, figyelmes és udvarias közlekedés fontosságára, hiszen a sokszor emberéletet követelő tragédiák több odafigyeléssel és a szabályok következetes betartásával elkerülhetők. Emellett a közlekedők figyelmét felhívják a szabályok betartására, valamint megvizsgálják a fénysorompók, a csapórudak, optikák, vasúti átjárót jelző táblák, útburkolati jelek állapotát, láthatóságát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!