Hírek

2014.06.25. 17:31

Dél-Fejér: térfigyelő kamerarendszer hét településen

Településeink közbiztonságához a térfigyelő kamerák is hozzátartoznak. Persze figyelembe véve a kellő rendőri jelenlétet, a polgárőrök ténykedését és a lakosság saját vagyonvédelmi törekvéseit.

V. Varga József

A lakosság számára biztonsági tényező, a bűnözőknek bizonytalansági. Mármint a térfigyelő kamerarendszer. Varga Gábor országgyűlési képviselő a térfigyelő kamerarendszerek támogatására kiírt belügyminisztériumi pályázaton nyertes települések polgármestereivel - Fischer József Hantos, Bognár János Igar, Scheier Zsolt Nagykarácsony, Csutiné Turi Ibolya Sárkeresztúr és Dunkl Gergely Sárosd - együtt tartott szerdán délután sajtótájékoztatót Sárbogárdon, a városháza tanácskozó termében.

Fejér megye 5. számú választókerületében Aba 7,3, Baracs 4,9, Hantos 3,1, Igar 2,7, Nagykarácsony 1,7, Sárkeresztúr 4 és Sárosd 5,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a térfigyelő hálózat kiépítésére. Jó hír a támogatás ténye - húzta alá az országgyűlési képviselő -, de egyszersmind feltételes rossz hír is, hiszen Dél-Fejér bűnügyi fertőzöttségét mutatja. Igaron a 8 kamerát már üzembe állították a falu frekventált pontjain, de amint elhangzott, szintúgy elkelne a településrészeken, éppen az O.Z.O.R.A. fesztivál miatt. Sárkeresztúron a meglévő 7 mellé újabb 4 kamera kerül, a többi között a sportcentrumhoz is.

Nagykarácsonyban 4 térfigyelő őrzi majd az útcsatlakozásokat. Sárosdon 8 kamerát helyeznek ki, főleg az átmenő forgalmat szemmel tartva, de a településközpont és a temető sem marad ki. Hantoson 6 kamerát állítanak üzembe, melyből 2 eszköz jut a falutól külön fekvő Hantostelepre. A bűnügyi mutatók szerinti mérce alapján született meg a szakmai döntés arról, hogy első körben mely településeknek biztosítanak forrást a kamerarendszer kiépítésére - fogalmazta meg Varga Gábor, de azt is hozzátette, hogy a pályázat folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!