Hírek

2014.05.30. 15:45

Felavatták a Velencei-tó Kapuját

Felavatták pénteken a Velencei-tó Kapuját, amely több mint kétmilliárd forintos összköltséggel, európai uniós támogatással valósult meg és Velence Korzó és Szabadstrand néven nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

Tihanyi Tamás

MTI Fotó: Beliczay László

Az avatóünnepségen Oláhné Surányi Ágnes polgármester hangsúlyozta, hogy a beruházással létrejött az új városközpont és a fejlesztéssel nagy lépést tettek a négy évszakos turizmus megvalósítása felé. A térség legnagyobb turisztikai beruházásának nevezte a projektet, amely 2,6 milliárd forintból, 1,4 milliárd forintos uniós támogatás révén jött létre.Kiemelte, hogy a családbarát szabadstrandon 14 ezer négyzetméternyi homokos part, 17 ezer négyzetméternyi park, továbbá a fedett korzóban harminc féle üzlet és szolgáltatás várja a látogatókat. Az épületben kapott helyet a díszterem, amely egyben a város új házasságkötő terme is lesz. A városvezető felidézte a 2008-as, eredményes pályázat óta eltelt időszak történéseit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!