Hírek

2014.04.09. 15:50

Sári hamarosan talán futhat

Sárkeresztúr - Van remény! Hamarosan talán úgy szaladgál Szabó Sára is, ahogy ötéves kortársai! Április elsején ugyanis megműtötték Spanyolországban, s szülei már látják a pozitív változásokat.

Miskei Anita

Néhány hónappal ezelőtt találkoztam Szabó Sárával, a gyönyörű, ötéves sárkeresztúri kislánnyal és édesanyjával Bori Mónikával. Történetük sokakat megérintett, s a segítség sem maradt el, adományokat gyűjtöttek a sárkeresztúriak, s még sokan, hogy Sári esélyt kapjon arra, hogy teljes értékű életet élhessen. A kislány ugyanis oxigénhiányos állapotban született, s izmainak egy része letapadt, így eddig csak kúszni -mászni tudott, s néhány lépést botokkal megtenni. Óvodába a Pető Intézetbe jár, ott ajánlották a konduktorok a család figyelmébe Igor Nazarov spanyol orvost. Aki felajánlotta, Barcelonában megműti, az operáció és az utazás azonban több mint egymillió forintba került. Sokan fogtak össze a kislányért.

- Március 30-án utaztunk el Barcelonába, ahol vártak bennünket, Sárit április 1-jén műtötte Nazarov doktor. Megérkezésünket követően is megerősített bennünket az orvos, hogy Sári ideális alany a műtétre, hisz nagyon szeretne járni, ráadásul van remény a gyógyulásra - mesélte Mónika, az édesanya, aki sugárzott a boldogságtól, mert nagyon bízik a sikerben. Sári izmai letapadtak a születéskor az oxigénhiány miatt. A műtét során a cél az volt, hogy ezeket a letapadt izomcsoportokat felszabadítsák.

Barnabás is elkísérte kis húgát, Sárit a spanyolországi műtétre. Együtt harcolnak a sikerért (Fotó: Bori Mónika)

- Csak apró pöttyök árulkodnak az egyórás műtétről - mesélte Mónika. Nehéz szívvel engedtük be a műtőszobába Sárit. De azzal bíztattuk, ha felébred, mindannyian itt várjuk. Az operáció után alig egy órácskát aludt, s azonnal kártyázni kezdtek Barnussal, a bátyjával - mesélte Mónika. Hozzátette, most Sári két hétig nem állhat lábra, azután kemény munka kezdődik. Igor Nazarov április 27-én érkezik újra a Pető Intézetbe, ahol a konduktoroknak tájékoztatást ad a gyógytornáról. Mónika elárulta, elképzelhető, hogy néhány év múlva nevetve emlékeznek a nehéz napokra, s Sári futhat majd, mint kortársai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!