Hírek

2014.03.31. 17:35

Egy helyen lesz végre a rehabilitációs ügyintézés

Kétszázöt millióból újítják fel a Távirda utca 4. alatti épületet, ahol a rehabilitációs szakigazgatási szerv működik, lesz végre lift is az épületben.

Házi Péter

A Távirda utca 4. alatti épület két funkciónak ad helyet: a kormányhivatal rehabilitációs szakigazgatási szervének bizottságai itt vizsgálják meg a megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékkal élő embereket, illetve rendelőintézeti ellátásnak is helyet ad. A felújítás részleteit a helyszínen Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár ismertette.

Soltész Miklós államtitkár

Soltész Miklós elmondta: nem csak a homlokzatot újítják fel, hanem kicserélik az ablakokat, ajtókat, lesz végre akadálymentes lift is.

A megyei kormányhivatal főigazgatója, Simon László kérdésünkre elmondta, a hatósági ügyintézés jelenleg a nyugdíjfolyósító intézet épületében működik, a felújítást követően az első és másodfokú rehabilitációs bizottságok mellé költöznek az irodák is, így egy helyen, a Távírda utcában zajlik majd az ügyintézés. A tervek szerint az épület előtt több mozgássérült parkolót is kialakítanak, így végre a megállás is könnyebb lesz. A kórházhoz tartozó rendelőintézeti szintet egyébként csak részbe érinti a felújítás.

Mint Cser-Palkovics András polgármester hozzátette, hosszú évek óta megy a városban a pletyka az épület eladásáról, de a mostani döntés is annak bizonyítéka, biztosítéka, hogy az épület funkciója megmarad. Hozzátette, a város a Kégl György utca felé eső rendelőintézet felújítása is a tervbe vette, a polgármester bízik benne, hogy találnak hozzá pályázati forrást.

A szociális államtitkár kiemelte, közel négymilliárd forintból 18 megyeszékhelyen korszerűsítik a rehabilitációs szakigazgatási szervek épületeit, működési, technikai feltételeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!