Hírek

2014.03.27. 19:20

Fejér megye 2. számú választókerület jelöltjei

A 2-es körzetben 13 induló van. A megadott határidőig nyolcan küldték el bemutatkozásukat.

A szavazólapokon sorsolás alapján kialakult sorrendben tüntetik fel a jelöltek nevét:

1. Mátrai Csaba Seres Mária Szövetségesei
2. Herczog Edit Magyar Szocialista Párt, Együtt – A Korszakváltók Pártja, Demokratikus Koalíció, Párbeszéd Magyarországért Párt, Magyar Liberális Párt,
3. Szebek Mihály István Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt
4. Huszti Józsefné Együtt 2014 Párt
5. Pap Kornélia Jólét és Szabadság Demokrata Közösség
6. Abházi Ernő MCF Roma Összefogás Párt
7. Huszti Lajos Magyar Cselekvők Pártja
8. Fazekas Attila Jobbik Magyarországért Mozgalom
9. Kovács Lili Zöldek Pártja
10. Kalmár András Lehet más a Politika
11. Kovács Tamás Magyarországi Cigánypárt
12. Törő Gábor Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, Kereszténydemokrata Néppárt
13. Vékony János Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja

Mátrai Csaba

SMS (Seres Mária Szövetségesei)

Ötvenöt éves, nagycsaládos, Szabadbattyán polgármestere vagyok, pártoktól független, egyéni képviselő jelölt az SMS támogatásával.

Vezetőnek nem lehet születni. Vezetővé akkor válhat valaki, ha családjában, környezetében hiteles, erkölcsös embernek ismerték meg, életpéldájával a közbizalom vezetővé emeli. A vezető nem hibátlan ember. Én sem vagyok az. De erőt ad az a tudat, hogy a hibáinkból lehet tanulni, felállni, és folytatni az életet. Nagy segítségem ebben családom, akik mindig mellettem állnak.

2010-től Szabadbattyán polgármestereként szolgálom a rám bízottak érdekeit. 2011-12-ben a Székesfehérvári Kistérségi Társulás elnökeként sikerült a nagyváros és a környező kistelepülések közötti nézetkülönbségek feszültségeit feloldanom.

Fejlődni, előrehaladni csak egységben lehet. Akkor tudunk minden különbözőségünk ellenére egymás támaszai lenni, ha közösségben vagyunk egymással. A széthúzás, a megosztottság feleslegesen morzsolja fel erőinket. Az összetartozás érzését kell erősíteni az emberekben, hogy bármilyen helyzetben meg tudjunk állni!

Herczog Edit

MSZP, EGYÜTT, DK, PM, MLP

Élelmiszeripari mérnök, Európai Parlamenti képviselő vagyok tíz éve. 1989-ben lettem az MSZP tagja. A magyar országgyűlés képviselőjeként dolgoztam 1998 és 2004 között. Negyedik éve az EP szocialista frakciójának kincstárnoka, frakcióvezető-helyettese vagyok. Szakterületeim az energia, az infokommunikáció és a kutatás-fejlesztés.

Vállalom, hogy ha támogatnak, a móri választókerület visszakapja régi nevét. Vissza fogjuk állítani a móri kórház önállóságát, bővíteni egynapos sebészetét. A kormányváltók ellentétben a Fidesszel, nem fogják bezárni a márkushegyi bányát. A bányászatban bőven van még kiaknázatlan lehetőség, az orosz atom pedig sokkal drágább, ráadásul ki tudja, lesz-e. Ha a Fidesz megy, végre megvalósulhat az általuk leállított közép-dunántúli hulladékhasznosítási rendszer, amelyhez az anyagiakat egyszer már elnyertük az Uniótól. Meg valósítjuk!

Békés, kulturált életet szeretnék, ahol kiszámítható a jövő, és nem kell félni; félteni munkahelyet, házat, hazát. Ahova visszatér a humor és a nyíltság. Olyan országot szeretnék, ahová hazatérnek külföldről gyerekeink, mert itthon is lesz munkájuk.

Szebek Mihály

KTI (Közösség a Társadalmi Igazségosságért Néppárt

Székesfehérvár, Temesvári utcai lakos. vagyok, nős két gyermek édesapja. Egyéni vállalkozóként autó villamossági műhelyt üzemeltetek a fiammal. Életem során mindig közösségi ember voltam, motivál a másoknak való segítségnyújtás. Azért vállaltam a jelöltséget a KTI színeiben, mert az itt felvállalt értékek, az őszinteség, becsületesség és tisztesség megegyezik az én, politikáról vallott nézeteimmel.

Célunk, hogy a kis és közepes vállalkozások kiemelt módon és könnyített eljárással részesülhessenek a hazai és az Uniós forrásokból, mert ők foglalkoztatják a magyar munkavállalók közel 70 %-át.

Korszerű kétkamarás parlamentet szeretnénk, melynek felső házában érvényesülne a civil kontroll. Javaslatunk szerint meg kell szüntetni a párok állami támogatását, helyette az állampolgárok jövedelemadójuk egy százalékát ajánlhassák fel pártoknak, értékelve azok teljesítményét.

Az igazságosság jegyében kezdeményezzük a képviselők visszahívhatóságát.

Felülvizsgáljuk az elmúlt 25 év privatizációs szerződéseit, a kötelezettségek betartását. Rajtunk múlik, szavazzunk az igazságosságra!

Pap Kornélia

JESZ (Jólét és Szabadság Demokrata Közössége)

A JESZ-MDF Szövetség képviselőjelöltje vagyok, 1971-ben Székesfehérváron születtem, jelenleg is ebben a városban élek. Vállalkozóként, cégvezetőként dolgozom már 16 éve, egy fiúgyermek édesanyja vagyok.

A JESZ-MDF Szövetség, mint új politikai nemzedék elkötelezett abban, hogy Magyarország az európai nemzetek értékrendjéhez és jólétéhez felzárkózzon. A magyaroknak is európai bér jár, így egyik legfontosabb vállalásunk, hogy négy év alatt 40%-os béremelést hajtsunk végre. Célunk az azonnali adócsökkentés, a biztonságos és értékálló nyugdíj megteremtése. A JESZ-MDF Szövetség tudatosítani kívánja a magyarságban, hogy legfőbb értéke a gyermek, hogy elengedhetetlen a családi közösségek megerősítése. Azonnal meg szünteti a gyermekéhezést, a Munka törvénykönyvének módosításával védelmet biztosít a gyermeket nevelőknek. Elengedhetetlennek tartjuk az egészségügy fejlesztését, a közlekedés korszerűsítését. Hitvallásunk: „Jólét nélkül nincs szabadság, szabadság nélkül nincs jólét". Ha támogat, szavazatával igent mond a kiszámíthatóság, létbiztonság, felzárkózás Magyarországára.

Fazakas Attila

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Előnyben részesítjük és beindítjuk a családi-, kis- és közepes mezőgazdasági, építőipari, kereskedelmi, turisztikai vállalkozásokat. Modern technológiával újraindítjuk a bezárt, nagy múltú feldolgozó üzemeket, bányákat. A térségben átfogó turizmusfejlesztésbe kezdünk. A legkisebb településeket is érintő átfogó útfelújítási programba kezdünk, korszerűsítjük a tömegközlekedést. Kivizsgáljuk és nyilvánosságra hozzuk az állami és önkormányzati privatizációk – IKARUSZ, Videoton, ARÉV, repülőtér, fűtőerőmű – részleteit, megnevezzük a felelősöket. Felülvizsgáljuk a helyi gazdák érdekeit sértő földpályázatok eredményeit. Megerősítjük a Szent György Kórházat, valamint a bezárt osztályok újraindításával megkezdjük a móri kórház fejlesztését. Egészségcentrumok létrehozásával gyorsítjuk a járó beteg ellátást és növeljük az „egynapos" sebészetek számát. Bekerülési költségen megvásárolható bérlakást, a háztáji gazdálkodásra termőföldet biztosítunk azon családoknak, akik az ingatlan fenntartását el tudják látni és betartják a közösségi együttélés szabályait. Erősítjük a házi betegápoló és idősgondozó szolgálatot.

Kalmár András

LMP (Lehet Más a Politika)

Úrhidán élek a családommal.

A lakosságnak szüksége van az életminőség javulásra, amely az LMP ökopolitikájában jelenik meg legmarkánsabban.

A családok túlélésért küzdenek, így nincs lehetőségük a fejlődő életre.

Útjaink, járdáink állapota kritikus, néhol nincs, akárcsak tornatermek sem, a gyerekek az utakon futnak. Kiemelt fontosságú területnek tartom az ifjúságvédelmet, az életre való felkészítést.

Célom, a közösségek szerveződésének a támogatása, legyen az mezőgazdasági, kulturális, ifjúsági, sport vagy környezetvédelmi indíttatású.

Támogatást biztosítunk azoknak a társadalmi szereplőknek, akik hozzáadott értékkel képesek termelni, szolgáltatni, kereskedni. Élhetőbb, környezetbarát és családcentrikus Fehérvár, illetve önfenntartásra, sőt profitra berendezkedett vidéki élet a célunk, amely nem kényszerül minden elemében a városokra. Olyan országot teremtünk, amely nem a sírógörcsök, szitokszavak, késvágta sebek és nyugtatók országa, ahonnan a magyar ifjúság elvándorol, hanem olyan országot, ahol dolgosan, fejlődő életminőséggel és egymást megbecsülve élünk.

Törő Gábor

Fidesz, KDNP

Móron születtem 1962-ben, egyszerű, dolgos szülők gyermekeként. Neveltetésem során a szüleim mindig nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a tevékenységemet kizárólag a tisztesség és a becsület fonalát követve végezzem, hiszen csak így érhető el olyan eredmény, ami méltó az emberek elismerésére. Ebben a szellemben nevelem pedagógus feleségemmel együtt a gyermekeimet. Közéleti és politikai tevékenységem során a barátaimmal és támogatóimmal együtt hasonló elveket követve sikerült elérnem azokat a szép eredményeket, amelyek megalapozzák országgyűlési képviselői jelölésemet. Nyitott, közvetlen ember vagyok, aki bármikor készen áll időt és fáradságot nem sajnálva arra, hogy megoldást találjon egyes emberek és közösségek problémáira. Kórházaink fejlesztése, közintézményeink korszerűsítése a közös sikerünk. Számtalan út- és járdaépítés valósult meg, megújultak tereink, középületeink. Az épületenergetikai és városrehabilitációs projektek folytatása mellett az elkövetkező évek fontos feladata lesz a települések közbiztonságának javítása, az idegenforgalom és a foglalkoztatást bővítő programok fejlesztése is.

Vékony János

Szociáldemokraták

A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja képviselőjelöltje, Vékony János vagyok, 56 éves. Székesfehérváron születtem, családommal Polgárdin élek. Személyügyi szervező főiskolai végzettségemet a Pécsi Tudományegyetemen szereztem. Szakterületem az emberi erőforrások, valamint a felnőttoktatás. Fejér megye 2. országos választókerületi képviselőjelöltjeként a lehető leghatékonyabban, érdemben akarom képviselni szűkebb hazámat, Fejér megyét. Legfőbb ellenségemnek a korrupciót tartom. Elkötelezettséget érzek és vállalok a szegénysorban élő emberek sorsának jobbítására. Harcolni akarok a fiatalok biztos boldogulásáért, a nyugdíjkorba lépők tisztes nyugdíjáért. A „Szocdemek" képviselőjelöltjeként büszkén vállalom a „3x8", a „legalább nettó 120 adómentes jövedelem", programunkat, az „Abban az országban ahol nyugdíjasnak lenni nem jó, ott fiatalnak lenni sem érdemes!" mottójú 15 pontunkat. Abban bízom, hogy a változást többen akarják és a lehetőséget nekem adják a választók arra, hogy képviseljem Fejér megyét a Magyar Országgyűlésben.

„Nem jobb -, nem baloldali, hanem szociáldemokrata vagyok" /Willy Brandt/.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!