Hírek

2014.03.24. 16:00

Éva, a konyhatündér

Bodajk - A PLT szakácskönyv-sorozatába recepteket beküldők rendszeresen nyereménysorsoláson is részt vesznek. Fejér megyei konyhatündérnek már régen kedvezett a szerencse...

Kocsis Noémi

Legutóbb azonban éppen Fejér megyei név került ki a kalapból , azaz a sorsoláskor a bodajki Rézmann Jánosnét adta ki a számítógép - ő nyerte tehát a büki wellness-hétvégét, két személyre. Éva látható örömmel, de ugyanakkor némi elfogódottsággal vette át hétfőn szerkesztőségünkben a nyereményt tanúsító iratot Elekes András főszerkesztőtől, hiszen nem a nyerés esélye, hanem a főzés-sütés, a gasztronómia, mások jól tartása, etetése, uram bocsá informálása, tanítása motiválta, mikor elkezdett recepteket küldeni lapunkhoz a PLT gasztrokiadványaiba. Kettő híján szerepel is mindegyikben, a kimaradottak is csak az időközben érkezett betegség miatt vannak... De Éva nem adja fel, ma is főz minden nap (tegnap éppen zöldségleves és hússal gazdagított gombapörkölt volt tarhonyával), legfeljebb egy széken ülve hámoz és kavargat. A vérében vagy a konyhatechnika, nemrég cukrászképzésen vett részt.

Az ételkészítést édesanyjától leste el, aki művészi szintre emelte azt, ízléses, ötletes tálalási, díszítési praktikáival. Egyet, melyet Éva is szívesen és sikeresen alkalmaz a húsvéti trakták alkalmával, megosztunk önökkel: a húsvéti tortát reszelt zöld marcipánnak szórja körbe, ez lesz a fű, majd sütött, vagy mintázott báránykákkal és apró csokitojásokkal teszi teljessé. Ám hiába szép, azonnal elfogy...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!