Hírek

2014.02.10. 17:55

Öthónapos programsorozatot zártak le

Ercsi - Véget ért az Eötvös Emlékév. A programsorozat szervezője a báró nevét viselő művelődési ház volt

Tribolt Lajos

 

Elszeszerné Sólyom Anna  (Fotó: Tósoki Attila)

Az igazgatóval, Elszeszerné Sólyom Annával az öt hónap történéseit idézzük fel. Pályázat útján nyertek 3 millió forintot, amit az önkormányzat is kiegészített. Szeptember 1-től február 3-ig tartó eseménysor egyik legemlékezetesebb eseménye az Eötvös nyomában nevű hajóút volt, amikor is Budán az Uri utcában megkoszorúzták a szülőházát. nagyszabású rendezvény volt az Eötvös konferencia, amely után huszárok kiséretében mentek át az emlékházba. Voltak szórakoztató programok is, komolyzenei és pop koncert, operett előadás is szerepelt a műsoron. A szeptember eleji nyolc napot minden hónapban további programok követték. Rendeztek kiállításokat, sőt egy térségi oktatási konferenciát is méltón Eötvös emlékéhez. A térségi diákgálán tíz intézmény nyolcvan diákja vett részt. A győztes Ádám Gréta, a dunaújvárosi Petőfi iskola Gárdonyi egységének tanulója lett, aki fellépett a február 2-i záró jótékonysági estélyen is. A mintegy száz fő részvételével megrendezett est bevételét, az Eötvös emlékház akadálymentesítésére fordítják majd.

- Tizenkét éve itt dolgozom, de ilyen nagyszabású programsorozatunk még nem volt - mondja az összegzés végén az igazgató. Az idei évre nagy rendezvény nincs betervezve, de a napi közművelődési feladatok adnak munkát a művelődési házban dolgozóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!