Hírek

2014.02.25. 16:35

Nincs pénz körforgalomra Úrhidán

Úrhida - Hiányzik a gyógyszertár. Sokan bírálták a közmeghallgatáson a nem egységes hulladékgazdálkodási rendszert, kifogásolták a magas szemétszállítási díjakat. Zsúfoltak a buszok.

V. Varga József

A közösségi házban tartott közmeghallgatáson Bognár József polgármester beszámolt a múlt évben végzett munkáról, és tájékoztatta a megjelenteket az idei tervezett fejlesztésekről.

Lakossági kérdésre elhangzott: a gyógyszertár a kedvezőtlen támogatási rendszer miatt szűnt meg a településen, jelenleg a felnőtt háziorvos kézi patikát működtet. A szemétszállítással kapcsolatban az önkormányzat elveszítette illetékességét. A költségek várhatóan 10-15 százalékkal csökkenhetnek szeptembertől, a jövő év januárjától pedig életbe léphet az egységes rendszer. Az önkormányzat költségvetésének bevételi és kiadási főösszege 126 millió forint, mely magába foglalja az óvoda (70 millió) és a közös hivatal költségvetését (37 millió forint). A polgármester arról is szólt, hogy az önkormányzat megtakarítása 130 millió forint, a tartósan lekötött összeget fejlesztésekre használják fel.

Hol tart az ominózus körforgalom ügye? - érdeklődtek a lakók. A közútkezelő társaságnál nem tudják, hogy mikor lesz forrás a beruházásra.

Egy hozzászóló úgy vélte: a falu fejlődése a válság elhúzódásával egyenes arányban csökken. Aláhúzta, hogy a gépjárműadóból több maradhatna helyben. Jelezte, hogy a reggeli és a délutáni buszjáratok nagyon zsúfoltak. Az önkormányzat folyamatosan kapcsolatban áll a tömegközlekedési vállalattal, közösen próbálnak megoldást találni a problémára.

A lakók hiányolják a honlapról a helyi rendeleteket. Boda Zsuzsanna jegyző válasza szerint a rendeletek a felülvizsgálat után ismételten olvashatóak lesznek. Magasnak tartják a lakók az önkormányzat kintlévőségét, el kell érni, hogy a tartozások ne növekedjenek évről évre. Elhangzott: akinek kutyája van, tartsa be az állattartásról szóló törvényben foglaltakat.

Az önkormányzat iroda helyiséggel és technikai eszközökkel segíti a körzeti megbízott munkáját mondta el egy kérdésre reagálva Bognár József polgármester. A szolgálati beosztás nem tehető nyilvánossá reagált a kérdező felvetésére a körzeti megbízott. Heti öt nap szolgálatot lát el három településen, nem tud adott esetben mindenhol jelen lenni. A gyorshajtókra jobban kellene figyelni hangsúlyozta egy hozzászóló.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!