Hírek

2014.01.27. 17:50

Szent István emlékév: érdemes volt megtartani

Székesfehérvár - A fehérváriak 85 százaléka szerint országosan is nőtt a város ismertsége a Szent István Emlékévnek köszönhetően.

Házi Péter

Cser-Palkovics András

-Egy felmérés szerint a fehérváriak 60 százaléka vett részt a Szent István emlékév valamelyik renedzvényén, közülük 85 százalék elégedett volt a programokkal. A megkérdezettek 51 százaléka szerint egyértelműen kell hasonló emlékévet szervezni, további 40 százalék szerint inkább kellene. 85 százalék látja úgy, Fehérvár országos ismertsége is nőtt a rendezvények hatására - summázta egy felmérés eredményeit Cser-Palkovics András polgármester a december 20-án lezárt Szent István emlékévet értékelő tájékoztatón. Véleménye szerint erősebb, összetartóbb lett a fehérvári közösség.

Csurgai Horváth József ( Fotó: Archív)

Csurgai Horváth József, az emlékbizottság elnöke megköszönte a civileknek, az egyházaknak és a polgármesteri hivatal dolgozóinak is a komoly munkát, összefogást. Véleménye szerint is érdemes volt megrendezni a programsorozatot, s már most adódik a következő fontos évszám, 2022, az Aranybulla kiadásának nyolcszázadik évfordulója.

Az emlékévben 225 rendezvény volt, 22 kiadvány jelent meg, 121 önkéntes, hat civil szervezet segített a szervezésben, a Nemzeti Emlékhely látogatottsága majd húszezres volt augusztusban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!