Hírek

2013.11.26. 17:55

Tűzifát vehetnek

A megye hatvannyolc települése nyert pénzt tűzifa vásárlására, 38 millió forint értékben.

Tribolt Lajos

A kormány kiemelt figyelmet fordít a legrászorultabbak élethelyzetének javítására, egyetlenegy rászorulónak sem engedi el a kezét a téli fagyok idején sem. Ezért biztosított lehetőséget a települési önkormányzatok számára, hogy pályázatot nyújthassanak be szociális célú tűzifa vásárlására.

A benyújtott pályázatokat a belügyminisztérium bírálta el. Az elnyert támogatás összegéért a település önkormányzata a kormányhivatal által nyilvántartott erdőgazdálkodóktól tűzifát vásárol, és azt a helyi rendeletében meghatározott rászorultsági kritériumok alapul vételével osztja szét a település lakosai között, annak figyelembe vételével, hogy háztartásonként maximálisan 5 köbméter tűzifa biztosítására kerülhet sor.

Az ország költségvetési helyzete lehetővé tette, hogy 2013-ban már kétszer annyi pénzt, mintegy 2 milliárd forintot oszthatott szét a miniszter erre a célra. A rászorulóknak ingyenesen juttatott tűzifa javítja a támogatásban részesültek anyagi helyzetét. Fejér megye települései közül 68 önkormányzat nyert, összesen 38.6 millió támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!