Hírek

2013.10.06. 08:46

A gyermeki képzelet csodái - Kiszínezték a laktanyát a helyőrségi klubban

Székesfehérvár - A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében rendezték meg idén a Színpompás Helyőrségi Klub programot.

Sebestyén Lilla

A rendezvényen kicsik és nagyok egyaránt otthagyhatták nyomaikat egy-egy rajz formájában a Helyőrség modelljén, udvarának kövein vagy akár a „Fehérvári kárpiton” október 5-én. Utóbbi a bayeux-i kárpit mintájára készült és a kaszárnya történetét kívánja elmesélni közel tíz méteren, 1848-tól napjainkig.

-  A Színezd ki a laktanyát elnevezésű foglalkozás során a gyerekek és felnőttek egyaránt színezhetik és rajzolhatnak a most 129 éves kaszárnya tervrajzára, a kész alkotásból pedig egy makettet állítunk össze, hogy háromdimenziós formában is megtekinthető legyen – mondja el Danka Attila grafikus művész, a foglalkozások egyik vezetője, majd még hozzá teszi: - Ha eléggé felmelegszik az idő, a gyerekek az udvar macskaköveit is kiszínezhetik kedvük szerint és természetesen még ott a kárpit is, amihez a felnőttek segítsége is kell majd.

A programra több gyermek is érkezett, a négy évestől egészen a tizenéves lurkókig mindenki kivette a részét a feladatból.  A műveket látván, amelyeket rózsaszín csőrű gólyák, óriás napraforgók és szélsebesen közlekedő csigák díszítenek, a lehetetlen színkompozíciót már meg sem említve, egyet kell értenem a foglalkozás vezetőivel: a gyermeki képzeletnek a helyőrség falai sem szabhatnak határt De ez így is van rendben!

-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!