Hírek

2013.09.17. 12:30

Trükkös módon loptak táskát a temetőből

Székesfehérvár - Vasárnap délután, a Csutora temetőben lopta el az idős asszony táskáját két trükkös tolvaj. Mások okulására mesélte el a a történteket.

B. Kiss László

Vasárnap délután a sírt gazolni ment ki az idős hölgy a Berényi úton levő temetőbe. A táskáját a szomszédos sír szélére állította, és letakarta a kardigánjával. Kis idő múlva tűnt fel a két férfi. Egyikük megszólította, és arról érdeklődött: nem látott-e egy kislányt bordó pulóverben? Huszonéves, megnyerő külsejű fiatalember volt. A nemleges választ hallva odaszólt távolabb álló társának, aki telefont szorított a füléhez: - Nem látta! Az asszony folytatta a munkát, néhány perc múlva azonban rossz érzése támadt. A kardigán ugyan - látszólag - érintetlen volt, a táska azonban nem volt alatta...

Az asszonynak a buszmegállóban tanácsolta egy hölgy: hívja fel a rendőrséget, s mikor megtudta, hogy nincs nála telefon, kölcsönadta a sajátját. A bejelentést - mint a telefonban közölték vele - személyen kellett megtennie. Az asszony két órát töltött a kapitányságon, mire fölvették a jegyzőkönyvet.
Nem sokkal azután, hogy hazatért csöngettek. Egy férfi volt az, aki a Királykúti abc áruház mellett, az üveggyűjtő konténerben lelte meg az asszony táskáját, és annak tartalmát is - igazolványt, tárcát, kulcsot - , a pénz kivételével... Az igazolvány megkerüléséről újabb rendőrségi jegyzőkönyvet kell felvenni. Ez - hiába várt másodjára is a kapitányságon - egyelőre nem sikerült: az illetékes rendőr házon kívül volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!