Hírek

2013.09.15. 14:24

Jelentősen megújult a fehérvári Gyöngyvirág Óvoda

Székesfehérvár - A társadalmi felelősségvállalás jegyében fogott össze több cég a 38 éves intézmény renoválása érdekében.

Kajdi Erika

A felújítás a Közösségi Értékteremtő Program (KÉPES) kezdeményezése folytán valósult meg. A munkálatok a nyár folyamán zajlottak. Sikerült teljesen felújítani az óvoda központi belső tereit és részben a folyosókat is. Teljesen új külsőt kapott több vizesblokk, kicserélték a padlót és a tetőszerkezetet.


A szombati napon az összefogást segítő cégek képviselőit az intézmény igazgatónője, Halmai Tamásné, valamint számos dolgozó kísérte körbe, megmutatva milyen kellemes környezetben tölthetik az óvodások napjuk nagy részét. Az intézményben jelenleg 15 csoport működik, ebből kettő német nemzetiségi és egy autista. A szombati napon eredetileg az udvar szépítését tervezték volna, de a programot a nagy eső elmosta, így az épület belsejében elsőként a Mókus csoportba járó kicsik adtak rövid műsort, majd Vargha Tamás, Székesfehérvár önkormányzati képviselője hangoztatta, hogy az efféle kezdeményezések kulcsa az összefogásban rejlik, hiszen enélkül nem valósulhatott volna meg ez a renoválás sem.

- Nagyon komolyak voltak a felújítási munkálatok, sok rejtett hiba is kiderült, de a végén sikerült mindent rendbe tenni, mindezt a legfontosabbakért, a gyerekekért - emelte ki Halmai Tamásné, intézményvezető, aki érdeklődésünkre elmondta: az udvar rendbetétele egy későbbi időpontban mindenképpen megvalósul. A körbevezetést követően végül az intézmény dolgozói gulyással köszönték meg a cégek képviselőinek a sok segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!