Hírek

2013.08.11. 10:43

Jurta-napok a hantosi kastélyparkban

Hantos - A jurtát Horváth Attila irányításával szombaton délelőtt állították fel az önkéntesek a kastélyparkban. A falunapokon most is számos attrakció várt kicsit és nagyot egyaránt.

V. Varga József

A két éve felújított faluközpontban a térkövezett járdák azokon az egykori földes-füves ösvényeken épültek, amelyeken a felnőttek és a gyerekek évtizedeken keresztül kitaposták az utat a templomhoz, iskolához, bolthoz.

A hét végi Jurta-napok nyitányaként a Rockpéntek esti-éji dupla koncertje szolgált - mesélte Fischer József polgármester. A színpadon a Mephisto és a Rock-on banda dübörgött.

Bájos ifjú hölgyek népviseletben a jurta előtt: Killer Dorina (b), Kertész Kamilla, Hangyál Angéla, Nyári Anita és Koncz Mária (Fotó: V. Varga József)

Ott jártunkkor, szombaton délután a nagysátorban éppen Keller Dani és népzenész barátai húzták a talpalávalót, de felléptek a helyi népdalosok, néptáncosok is. Koncz Marcsi tizenkilenc tagú férfikórust varázsolt a színpadra meglepetés produkcióként. Hajrá, papa! - biztatta a nézőtérről felesége az egyik ősz hajú férfiút, akiről kiderült, még sohasem szerepelt nagyközönség előtt. A sorok között azért profi dalárdásokat is felfedezhettünk: Bolye Ferencet, a faluvédő egyesület elnökét és Koncz Ferencet, a legendás zenészfamília fejét.

Az őzpörkölt-főző versenyben tizennyolc csapat mutathatta meg szakácstudományát. A Katona József vezette zsűri a fődíjat Baráth Blankáéknak, a hantosi Massza különítménynek ítélte. Második lett a Koleszterin, harmadik a Tanya-team, különdíjat érdemelt a Nyugdíjasklub és az újonnan alakult Hantosért Egyesület.

Nagy taps kísérte a sárosdiak kempo- és a fehérváriak fegyencedzés-bemutatóját, az esti Unique-koncertre fényjátékkal hangoltak a tűzzsonglőrök, Nagy Csabi retro hanghordozókkal hozott új színt a retro diszkóba.

Vasárnap kispályás futballtornát rendeztek, Bíró Kriszta együtt énekelt a gyerekekkel, a motoros kaszkadőr Végh Tamás látványos kunsztokkal ámította közönségét. A Jurta-napok legsportosabb embere cím a délutáni válogatott próbákon talál gazdára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!