Hírek

2013.08.17. 10:29

Az elismerés jegyében

A Bory-várban osztották ki a Lánczos Kornél - Szekfű Gyula, illetve a Deák Dénes ösztöndíjat. Egy-egy ember részesült Deák Dénes különdíjban és díjban.

Sebestyén Lilla

A Királyi napok keretében, augusztus 17-én, most első ízben a Bory-várban adták át a Deák Dénes különdíjat, díjat illetve ösztöndíjat, valamint a Lánczos Kornél – Szekfű Gyula ösztöndíjakat, amellyel idén tizenegy embert jutalmaztak.  

- Örömmel tölt el, hogy a Szent István Emlékévben, itt a Bory-várban kerülhet sor a díjkiosztóra, hiszen ahogy díjazottjaink, Bory Jenő is rengeteget tett a közösségért, miközben saját álmait váltotta valóra – mondta el beszédében Cser-Palkovics András polgármester és egyben a Deák Dénes Díj kuratóriumának elnöke, majd át is adta az említett elismerést Román Károlynak, aki kiemelkedő irodalmi, kulturális és közösségi tevékenységéért kapta a díjat.



Lánczos Kornél – Szekfű Gyula ösztöndíjat az idén Bartos György, Bányai Balázs, Busics György, Gelencsér József, Horváth Lajos, Magony Imre, Molnár Dezsőné, Siklósi Gyula, Szalai Károly, a Rosta Helga és Varga Gábor Farkas alkotópáros, illetve a Primavera Vegyeskórus Egyesület kapott. Polgármesteri keretből történt támogatás révén pedig Tibai Tibor kapott Lánczos Kornél – Szekfű Gyula különdíjat, illetve Deákné Oszkó Ágnes Deák Dénes Különdíjat.

A rendezvényen Bobory Zoltán, a Láncos–Szekfű ösztöndíj kuratórium elnök elmondta: - Igazán sajnálom, hogy csak ennyi embert tudtunk elismerésben részesíteni az idén, hiszen számos, kitűnő pályázat érkezett hozzánk. A Deák Dénes Ösztöndíjat a tavaihoz hasonlóan, idén is Szigeti Boglárka nyerte el, aki Székesfehérvár török kori történetéhez kapcsolódó források felkutatásához, fordításához és elemzéséhez kapott támogatást. A díjkiosztó végén a polgármester köszönetképpen egy szoborral ajándékozta meg a Bory családot, amiért rendelkezésükre bocsátották a Bory-várat, ennek a különleges eseménynek ez erejéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!